ZANIOLO ĆE U GALATASARAJU NOSITI BROJ 17: Razlog za ovu odluku Italijana će vas rasplakati (FOTO/VIDEO)

Novosti online 10. 02. 2023. u 10:00

NIKOLO ZANIOLO je zvanično postao novi član Galatasaraja, a cela saga oko dolaska 23-godišnjeg italijanskog fudbalera imala je nekoliko epizoda. Neke su bile ružne, a neke dirljivo lepe.

FOTO: Printskrin Tviter/ Jutjub

U ove druge svakako spada pozadina zbog koje će sada već bivši fudbaler Rome, koja se na ružan i neprimeren način oprostila od igrača koji je na Olimpiku proveo pet godina i zabeležio skoro sto nastupa u žuto-crvenom dresu.

Jedan od najvećih bisera italijanskog fudbala predstavljen je u novom klubu. Na leđima će nositi broj 17, a izabrao ga je u čast navijača Galatasaraja koji ga je "pozvao" da iz redova "vučice" pređe među "lavove".

Muhamed Emin Ozkan bio je vatreni navijač Galatasaraja koji je poginuo u zemljotresu koji je zahvatio Tursku i Siriju, a imao je samo 17 godina.

- Žao mi je zbog Muhameda i turskog naroda. Ja sam već dao svoj prilog za pomoć, hajde učinite to i vi i svi da još pomognemo i da budemo jači nego pre - poručio je Zaniolo u videu kojim su ga predstavili, a u koji je ubačen i video kojim ga je Muhamed preko društvenih mreža pozvao da potpiše za njegov najdraži klub.

Zaniolo je tako postao najskuplji igrač u istoriji turskog fudbala. On će u Galati zarađivati tri i po miliona evra godišnje do 2027. godine.

Ozkan je bio veoma aktivan na Tviteru gde mu je na profilnoj slici Mauro Ikardi. Poginuo je kada se srušila zgrada u kojoj je živeo, a samo dan pre toga u snegu je ispisao Ikardijevo ime i nacrtano srce pošto je rešio derbi protiv Trabzona golom sa bele tačke.

FOTO: Printskrin Tviter/ Jutjub

Pogledajte više