"JA SAM BOG": Zlatan Ibrahimović podigao Italiju na noge

Novosti online 09. 02. 2023. u 08:46

UPAO je Milan u seriju loših rezultata, dobio samo prvu od osam odigranih utakmica u 2023. godini, vezao četiri poraza. Ali sve bi moglo da se promeni povratkom Zlatana Ibrahimovića na teren.

Foto: AP

Uoči povratka na teren Šveđanin je govorio za "Sport Mediaseti", on je istakao da je više nego spreman da pomogne ekipi.

- Dobro sam, veoma dobro. Vratio sam se u tim i osećam se slobodno na terenu i van njega. Za ovo vreme sam učinio sve u svojoj moći da pomognem treneru, stručnom štabu i klubu sa strane. Bio sam strpljiv jer sam morao da se vratim na vrh, a oporavak ide prema planu, ističe Ibrahimović.

Van terena proveo je skoro osam meseci, bez zvaničnog nastupa ove sezone.

- I dalje sam Bog, broj jedan. Vraćam se i muzika se menja. Imam mnoge želje, hteo bih da uradim toliko stvari, nadoknadim sve što sam izgubio u prethodnih sedam ili osam meseci, a izgubio sam vreme, dodaje Zlatan.

Dotakao se kritika upućenih njemu.

- To je normalno, jer ako vas ne kritikiju znači da niste na vrhu. Kritikuju me 25 godina jer sam broj jedan i na to sam navikao. To je kao da sipaju benzin na vatru, a ko se igra s vatrom opeče se. Da li se i dalje osećam kao Bog? Bez dileme, ništa se nije promenilo, nastavlja u prepoznatljivom tonu Ibra.

Za Ibrahimovića su godine samo broj.

- Preda mnom je još mnogo stranica koje treba da ispišem, jer kvalitet ne može da ispari. Telo se menja, fizička priprema je drugačija, ali kvalitet ne može da nestane, on ostaje. U mom slučaju se nije promenio. Za one koji ne veruju u Boga, pokazaću im na terenu, ne rečima. Želim da demonstriram svoj talenat svakim danom sa velikom željom, ali ne samo na individualnom nivou. Želim da prenesem svoj kredibilitet na druge, jer ako možete da napravite razliku sa timom, to je nešto drugačije. Ne mora sve da zavisi od mene, želim sve što imam da prenesem drugima. Ako mojim saigračima dobro ide, ide i meni. Motiviše me kada dobijamo kao tim. U ovom slučaju ne moram je nešto da imam, već nešto da dam. To je i moj veliki izazov. Cilj nije moj ego. Imam 41 godinu, igram za Milan i na vrhu sam. Želim da prenesem moju perspektivnu na druge. Ovde sam za njih, ne zbog sebe. Da je tako, bio bih na nekom ostrvu sa cigarom. Ako mogu da budem primer drugima i lider, onda ću to i uraditi, zaključio je Zlatan Ibrahimović.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

Pogledajte više