KOGA SU NAPALI NAVIJAČI ZVEZDE? Ubadaju noževima, ime dobili po teroristima, braća sa Zagrepčanima...

Novosti online 06. 02. 2023. u 09:51

Glavna tema u medijima na Apeninima je akcija navijača Crvene zvezde, popularnih "delija", koji su izazvali haos kada su napali ultrase Rome.

Printskrin: Gazeta

Na udaru se našla grupa "fedayn Roma" koja je ostala bez zastava posle opšteg ludila i tuče na ulicama.

Mnogi su osudili ovaj potez "delija", a jedna navijačka grupa Intera je otišla toliko daleko da je izdala saopštenje u kom se navodi da se ovakve stvari rešavaju dogovorenim tučama, "licem u lice", a ne iz zaseda.

Sve ovo je pomalo licemerno imajući u vidu koga su to "delije" napale. Grupa "fedayn Roma" dobro je poznata u svetu ultrasa, a nastala je davne 1970. godine kada je dobila ime po iranskoj terorističkoj grupi koja u prevodu znači "oni koji se žrtvuju" i na ovaj način je povezana sa teroristima.

Često se služe noževima, a njihovi napadi uključuju ubadanja u zadnjicu. Na taj način ponižavaju ostale navijače, a ne mogu biti optuženi za ubistvo.

Pre 16 godina poslali su čak 13 navijača Mančester junajteda u bolnicu sa ubodnim ranama, a 2008. su fana Liverpula Šona Koksa toliko prebili da je ovaj završio u komi. Iz kome se probudio, ali su ostale trajne posledice.

Bratski odnos ova grupa ima sa hrvatskim "bed blu bojsima", ali i navijačima Panatinaikosa.

Englezi su im često na udaru, pa su 1984. godine ušli u sukob sa navijačima Midlzbroa, a kasnije su, kao što smo naveli, njihov bes osetili i ultrasi Junajteda i Liverpula.

BONUS VIDEO: MAJSTOR I NA LEDU: Fuseni Dijabate prelepim pogotkom doneo prednost Partizanu u Kruševcu

Pogledajte više