LJUPKO PETROVIĆ EMOTIVNO DOŽIVEO OPROŠTAJ OD SINIŠE MIHAJLOVIĆA : "Prerano otišao u večnost"

Z. Ćorović 06. 02. 2023. u 12:29

ISPRAĆEN je Siniša Mihajlović sa "Marakane" u fudbalsku večnost kao što to dolikuje velikanima. Crvena zvezda je kao domaćin i organizator uložila maksimum da oproštaj od legende bude dostojanstven i na najvišem nivou, doprinos je dala i Vojvodina, kojoj je Miha, takođe, doneo mnogo radosti kada je osvojila svoju poslednju titulu.

FOTO: FK Crvena zvezda


 Jake emocije su sa svih strana pritisle naš najveći stadion.

- Vratio sam se u prošlost, prisetio se mnogih uspomena - prenosi utiske u razgovoru za "Novosti" Ljupko Petrović, čuveni trener koji je bio Mihin fudbalski otac, prvo u Vojvodini, posle toga i u najblistavijim Zvezdinim trenucima.

- Sve bi bilo lepo da povod nije bio tužan, jer smo došli zbog čoveka i prijatelja koji nije među nama, tako da nam je svima bilo teško. Trebalo je da Siniša još dugo da poživi, bar još 15, 20 godina. Sudbina ga je prerano uzela, takav je život.

Pored šefa Ljupka, na ispraćaju je bilo i igrača iz te čuvene generacije evropskih i svetskih prvaka 1991. godine.

- Ilija Najdoski je vozio od Skoplja do Beograda šest sati i jedva je prošao neke klisure zbog velikog snega. Pokazao je ono što krasi velikog zvezdaša, da mu je drago što i na ovaj način kada se tuguje, može da pokaže ljubav prema klubu. Naravno, video sam se opet sa Binićem, Momčilovićem, iznenadio me je i Jugović... Svi smo bili na ručku pre utakmice, videli smo se i sa Mihinom decom koja malo slabije pričaju srpski. Zvezda je sve to sjajno organiizovala, sve je bilo super, samo što smo bili potišteni, jer smo ispratili Sinišu koji je prerano otišao od nas.

Dan posle remija između Crvene zvezde i Vojvodine, Ljupko je stigao i da uteši mladog trenera crveno-belih Miloša Milojevića zbog početnog kiksa.

- Posetu je organizovao Mirko Avramović, moj prijatelj i dugogodišnji klupski administrativac. Popričao sam sa Milojevićem i ostalim članovima njegovog stručnog štaba. Znam kako im je, nije dobro kada se ne pobedi. Meni je jasno šta znači Crvene zvezda, bio sam tri godine, ispekao pravi zanat. Zvezdina publika ne oprašta neuspeh, moraš stalno da pobeđuješ. Podsetio sam ih na meč sa Grashopersom u Beogradu, kada je bilo 1:1 i kada su me "smenili sa klupe", da bi u revanšu bilo 4:1 za nas. Pokušao sam malo da ih oraspoložim, mladom treneru je sada podrška najvažnija. Posetio sam i mog ekonoma Stoleta koga nisam video 20 godina, oduševljen se vraćam u Bugarsku, gde me čeka posao u Loveču. 

DRESOVI NA AUKCIJI

CRVENA zvezda otvorila je juče aukciju za dresove sa meča protiv Vojvodine. Kao što je poznato, crveno-beli su igrali u posebnoj garnituri, sa ugraviranom slikom Siniše Mihajlovića pored grba.

Prikupljen novac će biti doniran Nacionalnom registru donora matičnih ćelija pri Institutu za transfuziju krvi Srbije.

BONUS VIDEO - Bakljada "delija" i "firmaša" na oproštaju od Siniše Mihajlovića

Pogledajte više