DINAMO ZAGREB DOVEO BRAZILSKO ČUDO OD DETETA: Najveći talenat Južne Amerike pojačao ''Modre''

Novosti online 05. 02. 2023. u 12:49

Jedan od najvećih svetskih talenata u svom godištu, 14-godišnji Brazilac Rafael Gomes Cirino – Belinjo od proleća će igrati u pionirima hrvatskog prvaka.

Foto: EPA

Kako prenosi vecernji.hr, Brazilac je stigao u redove kluba iz Zagreba i objašnjava na koji način. Naime, spletom nesrećnih, tragičnih okolnosti, njegov otac je poželeo da napusti Rio de Žaneiro i otvori novo životno poglavlje na drugom kraju sveta.

- Nakon što ga je Dinamo video na delu, bili su oduševljeni. Prvi ga je video trener Dino Julardžija, koji mi je kazao da se radi o čudu od deteta. Da vam pokušam dočarati o kakvom je fudbaleru reč, reći ću vam sledeće: ako Belinjo sa 18 godina bude imao ovakve performanse kakve sada ima, ako bude tako dominirao u tom uzrastu, on će biti najskuplji Dinamov igrač ikada, i to sa velikom razlikom! Samo da podsetim kako će Olmov transfer sa bonusima dostići iznos od oko 40 miliona evra. Video sam Eduarda, Halilovića, Kovačića... u tim godinama i niko od njih nije bio takav talent kao Belinjo! U tim godištima niko nije dominirao kao on, to kažu i Dinamovi treneri. Verujte mi, on je novi Nejmar! On igra sa lakoćom, on prolazi trojicu kao da ih nema. Moraš da ga fauliraš da bi mu uzeo loptu. Ali, naravno, kako će se on razvijati, koliko će narasti, ojačati, mi to u ovom trenutku ne znamo- rekao je slavni fudbalski menadžer Endi Bara

BONUS VIDEO: STATUA ZA MESIJA:U Mar del Plati osvanuo spomenik kapitenu Argentine u čast titule svetskog šampiona

Pogledajte više