ZA 320 MILIONA - "NULA": Čelsi i dalje štuca, iako su uložili rekordnu sumu

Đ. S. 04. 02. 2023. u 15:43

NI potrošenih 320 miliona evra u zimskom prelaznom roku ne uspevaju da promene krvnu sliku Čelsija. Zaigrala su nova pojačanja "plavaca" u okršaju sa Fulamom (0:0), ponadali su se navijači da bi četa Grejema Potera konačno mogla da "veze" u skladu sa očekivanjima, ali zid "kolibara" je izdržao sve nalete domaćina na "Stamford bridžu". Čelsi i dalje "štuca" u napadu, prilike se promašuju, bodovi izostaju a plasman u Ligu šampiona deluje sve dalje.

Tanjug/AP

Nova lica su unela dozu svežine, svako ko je gledao meč, mogao je da primeti da će papreno plaćeni (120 miliona evra) Enco Fernandez imati veliki uticaj na vezni red, štoper Benoa Badijašil se pokazao kao potencijalno pojačanje u defanzivi, ali napad je i dalje glavni problem Čelsija. To bi moglo da im se obije o glavu ako propuste da se plasiraju u Ligu šampiona kroz Premijer ligu. Druga opcija je da osvoje elitno takmičenje, ali u ovom trenutku, to deluje kao nerealno.

- I dalje sam samouveren u potencijal koji imamo. Moramo da "podmažemo" ekipu, to je izazov. Ima još fudbala da se igra, ali u isto vreme, ne možemo da brinemo o tome šta će biti za tri, četiri ili pet meseci. Glavni fokus nam je na narednom danu, sledećoj utakmici, treningu... - rekao je trener Čelsija Grejem Poter posle mršavog remija sa Fulamom.

Pogledajte više