JUVENTUSU NIKAKO DA SVANE: Pokrenut još jedan postupak protiv kluba za koji nastupaju Dušan Vlahović i Filip Kostić

Novosti online 03. 02. 2023. u 21:58

TORINSKI Juventus ove sezone nalazi se u velikim problemima. Italijanskom gigantu oduzeto je 15 bodova zbog lažiranja finansijskih izveštaja, a navodno im se sprema i dodatnih 20 bodova kazne zbog malverzacija sa platama fudbalera. Tužilaštvo nije ni tim zadovoljno, već je pokrenulo novi istragu i to zbog prisustva čuvenog Lućana Mođija blizu terena na utakmici mladog tima crno-belih.

Tanjug/AP

Nekadašnji generalni menadžer Juventusa deo je dobro poznatog "Kalčopoli" skandala zbog kojeg je torinski tim ostao bez dve titule šampiona, pa je izbačen u niži rang takmičenja.

Mođi je nakon ovog skandala otišao iz Juventusa. Dobio je pet godina zabrane rada u fudbalu, ali i pet godina i četiri meseca zatvora. Ipak, ova kazna je 2015. godine poništena.

Ovaj 85-godišnjak još uvek prati šta se dešava u klubu. Pre nekoliko dana prisustvovao je utakmici mladih timova Juvea i Napolija i izazvao je veliku pažnju.

Činjenica da je viđen uz sami teren "upalila je alarme". Tužilaštvo je pokrenulo istragu kako bi ustanovilo jesu li prekršena ikakva pravila od strane Juventusa zbog prisustva Mođija pored terena, jer mu zbog skandala u kojem je učestvovao nije dozvoljeno prisustvo blizu igrača i terena.

Tužilac koji vodi proces ispitao je već koordinatora kluba Đanluku Pesota o Mođijevoj poseti. On je saopštio da je gotovo čitav dan proveo u društvu nekadašnjeg direktora kluba, pa se sada traže dokazi o eventualnom kršenju pravila.

Tako je protiv torinskog giganta pokrenut još jedan proces. Nije poznato kakvu bi kaznu mogli dobiti, ali kako su krenuli u tužilaštvu ne bi bilo čudno da ona ponovo bude žestoka.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

Pogledajte više