AU, KAKAV ŽREB ZA LIGU NACIJA: Vesli Snajder otkrio ko mu je favorit za osvajanje, a onda tu ekipu izvukao svojoj Holandiji

Novosti online 25. 01. 2023. u 11:19

FINALNI turnir Lige nacija biće odigran od 15. do 18. juna u holandskim gradovima Roterdamu i Enšedeu. Pored domaćina Holandije, učestvuju pobednici ostalih grupa Lige A - Španija, Hrvatska i Italija.

FOTO: EPA

Liga nacija će u svom trećem izdanju dobiti trećeg osvajača, pošto su prethodne dve titule osvajali Portugal i Francuska.

Žrebom u Nionu odlučeno je da se u polufinalu sastanu Španija - Italija, odnosno Hrvatska - Holandija.

Kuglice je izvlačio legendarni holandski reprezentativac Vesli Snajder koji je prvo izvukao ime Španije, a zatim i njenog protivnika Italiju. Biće to repriza polufinala iz 2021, kada je Španija prošla u finale gde je kasnije poražena od Francuske.

Tada je već postalo jasno da je drugi par Hrvatska - Holandija, a zanimljivo je da je Holanđanin Snajder pre žreba izdvojio kockaste kao ekipu koja ima najviše šansi da osvoji titulu.

- Nakon što sam video kako igraju, mislim da Hrvatska može da osvoji trofej Lige nacija - rekao je Snajder uoči žreba.

Holandiji je ovo drugo učešće na finalnim turnirima, u prvom izdanju je izgubila finale od Portugala. Hrvatska je jedini debitant.

Polufinalni mečevi na programu su 14. i 15. juna u Roterdamu, odnosno Enšedeu. Meč za treće mesto igraće se 18. u Enšedeu, a finale istog dana u Roterdamu.

Podsetimo, Srbija je osvajanjem prvog mesta u grupi 4 Lige B izborila plasman u elitnu diviziju A u narednom izdanju, sezoni 2024/25.

BONUS VIDEO - Tajna najvećeg fudbalskog stadiona na svetu

Pogledajte više