LEGENDARNI FRANCUZ SE VRAĆA IZ PENZIJE! "Igraću i za džabe, osećam da nisam završio posao"

Novosti online 25. 01. 2023. u 10:18

TRESAO je mreže u Francuskoj, Engleskoj, Grčkoj, Italiji, Rusiji, Švajcarskoj, čak i u Kataru, ali je posle četverogodišnje penzije shvatio da nije obavio posao do kraja i rešio je da skine kopačke sa klina i vrati se fudbalu.

FOTO: EPA

Đibril Sise je shvatio da mu nedostaju četiri gola u francuskoj Ligi 1 da zaokruži cifru na 100.

Igrajući za Okser, Marselj i Bastiju postigao je 96 pogodaka.

Prilikom gostovanja na francuskoj televiziji "Kanal plus" priznao je da i dan-danas razmišlja o tome i da žali što nije došao do jubilarnog broja pogodaka. Zato se otvoreno nudi klubovima, igraće za džabe.

- Želeo sam da igram još dve godine, jer sam ja golgeter, prava "devetka". Još četiri gola mi fali do 100 u Francuskoj. Ako postoji klub koji je zainteresovan, neka mi se javi, spreman sam da igram besplatno. Kad me neko pita da li se sećam nekog gola, odmah se setim da mi četiri fale do 100. Zvuči ludo, znam, ali je to moja opsesija - rekao je Sise.

Sise je osim u Francuskoj, gde je pored prvoligaša nastupao i za niželigaški Sen Pjeroa, u čijem dresu se nije upisao u strelce, igrao i u inostranstvu - za Liverpul, Marsejlj, Sanderlend, Panatinaikos, Lacio, KPR, Al Garafu, Krasnodar, Iverdon, a karijeru je završio u američkom klubu Panatinaikos Čikago.

Za reprezentaciju Francuske je odigrao 41 meč i dao devet golova. 

Sa Liverpulom je bio šampion Evrope 2005. godine, iako nije igrao veći deo te sezone zbog jezivog dvostrukog preloma noge. Lekari su strahovali da će izgubiti nogu, a sam Sise je posle govorio da su ga amputacije spasili tehničari koji su mu tokom prevoza u bolnicu vratili kosti na mesto.

- Ručno su mi namestili kosti nazad. Da su čekali da dođem do bolnice da to urade, bilo bi kasno i ostao bih bez noge - govorio je tada Sise.

Iako su mu prognozirali pauzu od 18 meseci, uspeo je da se vrati već za četvrtfinale Lige šampiona, a u finalu protiv Milana bio je jedan od strelaca sa bele tačke.

Pogledajte više