KANTONA PROVOCIRA RONALDA: "Mislim da još uvek ne shvata da nema 25 godina"

Novosti online 15. 01. 2023. u 12:29

Nagli odlazak Kristijana Ronalda iz Junajteda i dalje udara. Portugalac je već započeo novu karijeru u Al Nasru u Saudijskoj Arabiji, ali u Engleskoj o njemu pričaju i dalje. Poslednji glas koji je kritikovao napadača bio je Erik Kantona.

Foto: EPA-EFE/ALEXANDRE DIMOU

Bivši igrač je autoritativan glas u okruženju Crvenih đavola i smatra da CR7 ne vodi dobro završni deo svoje karijere.

- Postoje dve vrste veterana: onaj koji želi da igra svaku utakmicu jer i dalje misli da ima 25 godina i onaj koji shvati da nema 25 i da je tu da pomogne mladim igračima, zna da neće igrati svaku utakmicu. utakmice, ali svestan je da će imati svoj trenutak.


Kantona je uporedio Kristijanov stav sa stavom drugih slavnih veterana evropskog fudbala

 - Postoje igrači koji pomažu novima. Ibrahimović to još uvek radi sa Milanom, Rajanom Gigsom ili samim Maldinijem kada je bio u Milanu. Kristijano Ronaldo ne shvata. Shvata da nema 25. On je već stariji i nije svestan da, umesto da se ne raduje što ne igra sve, treba da prihvati situaciju. ''Dobro, nemam 25, ne mogu uvek da igram, ali ja pomoći ću mladima i prihvatiću svoju situaciju'' - rekao je bivši fudaler Mančestera.

Konačno, Kantona je pričao o tome da je karijera profesionalnog fudbalera završena, aludirajući na stvari koje je Kristijano nekad mogao da radi, a sada ne.

- Ne mogu da trčim tako brzo kao kada sam imao 30 godina, moram to da prihvatim. Kao što ću jednog dana umreti. Teško je, ali moramo to da prihvatimo. Kraj trke je kao umiranje, ali morate započnite nešto drugo. I pre nego što umrete, starite i morate prihvatiti da starite. Ne možete da radite stvari koje ste radili - završio je Kantona.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

Pogledajte više