VELIKI SKANDAL! Uništena karijera najvećeg svetskog talenta? Velikani su mogli da ga dovedu "za DŽ", ali su zbog ovoga odustali

Novosti online 13. 01. 2023. u 16:49

VELIKI skandal trese svetski fudbal zbog ponovonog lažiranje godina igrača. U centru svega ponovo jedan igrač afričkih korena, i to ni više ni manje nego po mnogima najveći svetski talenat, Jusufa Mukoko. Brojni veliki klubovi bili su zainteresovani za njegov potpis, ali posle ovoga više ništa neće biti isto.

FOTO: EPA

Naime, rukovodstva Čelsija i Njukasla odustala su od angažovanja fudbalera Borusije i nemačkog reprezentativca kamerunskog porekla, jer navodno igrač kluba iz rurske nema 18 godina, nego četiri više, prenose nemački i britanski mediji.

Nemački "Bild" tvrdi da je prošle godine pronađena krštenica fudbalera, koji se zove Jusufa Mohamadu, a navodno je rođen 2000. godine. 

Nemački mediji tvrde da ova krštenica pripada Mukoku, a tim povodom "Dejli mejl" je kontaktirao čelnike Fudbalskog saveza Nemačke (DFB), koji nisu želeli da komentarišu ove informacije.

Mukoko se doselio u Nemačku 2014. godine, a rođen je u Kamerunu. On je sjajnim igrama ove sezone skrenuo pažnju velikih evropskih klubova, a nedavno je odbio da produži ugovor sa Borusijom, kojim bi zarađivao šest miliona evra po sezoni.

Mukoko ima ugovor sa Borusijom do kraja sezone, a za njega su zainteresovani, barem bili, Barselona, Čelsi, Njukasl.

"Bild" ističe da će ovi klubovi odustati od angažovanja Mukoka, i to bez obeštećenja, jer je navodno slagao za godine starosti, a sve ovo moglo bi potpuno da uništi karijeru momka enormnog potencijala, naslednika Erlinga Holanda i Kilijana Mbapea.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

Pogledajte više