PARTIZAN OD DANAS U BELEKU: Glazura za proleće

M. BLAŽIĆ

12. 01. 2023. u 22:22

POSLUŽILO je vreme fudbalere Partizana u prethodnih petnaestak dana "suvog" rada u njegovom sportskom centru u Zemunu, a od juče je nova (stara) baza turski Belek, sve do 28. januara, gde će izabranici Gordana Petrića odigrati šest kontrolnih utakmica.

FOTO: FK Partizan

Put baze koja je u poslednjih pet godina izbor Partizana za zimske pripreme krenuli su golmani: Lukač, Stevanović, Popović i Gočmanac, defanzivci: Filipović, Živković, Marković, Vujačić, Saničanin, Ilić, Subotić, Urošević i Šehović, vezisti: Belić, Andrade, Traore, Natho, Fejsa, Dijabate, Pantić, Jović, Petković, Lutovac, Stjepanović, Jevremović, Petrović i napadači: Menig, Rikardo, Baždar, Pavlović i Vlahović. Među putnicima se našao i Miloš Jojić, koji je i dalje u potrazi za novom sredinom.

- Prošli smo ovaj deo priprema u Beogradu koji je malo teži, a sad idemo u Belek gde će fokus biti i na utakmicama, u kojima bi trebalo da sprovedemo ono što smo radili na treninzima. Spremni smo za to, jer smo više od 20 dana u trenažnom procesu. Baš je bila duga pauza. U ranijem periodu odmor nam je trajao malo manje od mesec dana. Nije bilo lako vratiti se svim aktivnostima. Što se tiče forme, navikli smo da budemo u tonusu i svako od nas je trenirao individualno u pauzi - istakao je desni bek Marko Živković, uoči polaska u Tursku.

Prelasku na "življu" fazu rada se raduje i iskusni defanzivac Siniša Saničanin.

- Veoma je je važno da imamo dobre rivale na pripremama, to će nam biti neka vrsta ocena, da vidimo gde smo. Bolje da igramo sa jakim rivalima, pa čak da ne bude rezultat u prvom planu, mada je u Partizanu to gotovo nemoguće.

Prvu utakmicu u Turskoj Partizan će odigrati već u nedelju od 15.00, a rival će biti Univerzitatea iz Krajove, koja se nalazi u završnoj fazi priprema pred nastavak sezone. Četiri dana kasnije sledi odmeravanje snaga sa ruskim Ahmatom, a 23. januara crno-bele očekuje dupli program protiv TSC i Austrije iz Beča. Tako će biti i dan pred povratak, kada će u prepodnevnim časovima rival biti danski Horsens, dok je za popodne planirana generalna proba protiv moskovskog CSKA. 

Pogledajte više