TUŽNA SUDBINA SLAVNOG TIMA: Ćurković i Platini su im pisali istoriju, igrali su finale Kupa šampiona, a sada su pred ispadanjem u 6. rang

Novosti online 12. 01. 2023. u 18:25

KULTNI francuski klub Sent Etjen stigao je do zida. Popularni zeleni nalaze se na poslednjoj poziciji drugog ranga sa 15 osvojenih bodova, a da stvar bude gora oduzeta su im tri boda zbog finansijskih nepravilnosti.

FOTO: EPA

Prošle sezone su ispali iz najvišeg ranga francuskog šampionata, svi su očekivali ekspresan povratak u društvo najboljih, ali sada je i sudbina kluba pod znakom pitanja.

Navijači su već izrazili nezadovoljstvo, pa su tako na jednoj od utakmica ove sezone stavili maske klovnova i slikovito dali odgovore Upravi kluba šta misle o trenutnom stanju.

Pojedini francuski mediji pišu da je Sent Etjen prošlu 2022. godinu završio sa veoma nestabilnim finansijskim stanjem, i ako se stvari drastično ne poprave u uvodnim mesecima 2023. godine, zelenima preti teška sudbina.

Sent Etjen bi mogao da bude izbačen u šesti rang takmičenja, amaterski rang, te bi mogao da krene ponovo od nule, što bi bio možda i krajnji udarac za navijače i slavni klub.

Sigurno je da će se do kraja boriti za opstanak u Ligi 2, ali klub ima puno većih problema od onih rezultatski. 

Sudbina bivšeg finaliste Kupa šampiona, današnje Lige šampiona je pod znakom pitanja i ostaje da se vidi šta nose naredni dani.

Imaju u vitrinama deset naslova prvaka Francuske i rekorderi su sa PSŽ-om, a 1976. godine su igrali pomenuto finale Evropskog kupa. Tada ih je pobedio Bajern sa 1:0.

Osnovan 1920. godine, Sent Etjen ima i šest trofeja Kupa, pet trofeja Superkupa Francuske, a među istaknutih igračima koji su nosili dres ovog tima bio je i Mišel Platini.

Sa ovih prostora u dresu ovog kluba igrali su Ivan Ćurković i Vladimir Durković, nekadašnji reprezentativci Jugoslavije.

BONUS VIDEO: BRAZIL TUGUJE: Trodnevna nacionalna žalost dok se zemljaci sećaju i opraštaju od Pelea

Pogledajte više