TVORAC NAJVEĆEG ČUDA NA MUNDIJALU PREUZIMA BELGIJU? Igrači bi voleli da ih predvodi Tijeri Anri, ali čelnici Saveza žele njega

Novosti online 10. 01. 2023. u 16:36

ČELNICI FS Belgije odlučili su da selektorsku ulogu posle odlaska Roberta Martineza ponude treneru koji je na proteklom SP u Kataru priredio najveće iznenađenje, pošto je ekipa koju je predvodio savladala potonje šampione sveta Argentinu.

FOTO: EPA

Iako se većina igrača izjasnila u korist Tijerija Anrija koji je od prošle godine na funkciji asistenta, u Savezu kao da nemaju poverenja u legendarnog francuskog fudbalera pa su se odlučili za njegovog zemljaka. 

Crveni đavoli su debelo podbacili na Mundijalu jer su kao jedan od favorita iz drugog plana takmičenje završili u grupi, iza potonjih polufinalista Hrvatske i Maroka.

Ceh je platio Martinez koji je odmah po povratku ekspedicije u Belgiju podneo ostavku, a u međuvremenu je izabran za selektora Portugala posle otkaza koji je uručen Fernandu Santošu.

Renar je u Kataru predvodio Saudijsku Arabiju koja je u prvom kolu savladala Argentinu. Iako je naredne dve utakmice izgubila, nije razočarala. 

Francuz je na SP u Rusiji 2018. predvosdio Maroko koji je u jakoj grupi sa Španijom, Portugalom i Iranom pretrpeo va minimalna poraza i osvojio bod protiv crvene furije.

Vodio je i selekcije Zambije i Obale Slonovače sa kojima je osvajao Afrički kup nacije. Tako je postao prvi trner u istoriji koji je ovo takmičenje osvojio sa dve različite selekcije - 2012 Zambija i 2015. Obala Slonovače.

BONUS VIDEO

Pogledajte više