MILOŠ VAZURA O PRELAZNOM ROKU: Trenutno je jedan igrač zanimljiv stručnom štabu, kostur tima neće otići

Novosti online 28. 12. 2022. u 11:11

FUDBALERI Partizana su upalili motore i očekuju ih pripreme kako bi što spremnije dočekali nastavak sezone u kojima ih pčekuje borba na dva fronta - Superliga Srbije i Liga konferencija. O aktivnostima u prelaznom roku na okupljanju ekipe govorio je generalni direktor crno-belih Miloš Vazura.

FOTO: N. Paraušić

Istakao je da klub neće mnogo dovoditi, već će se angažovati samo neko ko može da pomogne timu.

- Naravno da se radi. Prelazni rok je počeo krajem sezone. Trener je dao komentar da neće biti mnogo dolazaka, ali da ćemo dovesti igrača koji će pomoći ekipi. Svesni ste da takav igrač košta. Do sada smo pogađali sve strance, tj. sportski sektor. Nadam se da će tako biti i ovog puta - rekao je Vazura.

Novinare je zanimalo da li će biti odlazaka iz Humske.

- Ko god da priča da ima ponude nije istina. Ne samo kod nas, nego u evropskom fudbalu. Idu praznici, bio je katolički Božić, nema ponuda, samo razgovora. Ali neće biti mnogo odlazaka iz Partizana, kostur tima neće otići i neće biti promena. Možda odu igrači na koje trener ne računa i koji nam ne bi stvarali troškove plata.

Jedno od pitanja ticalo se opomene za ulaganje u stadion

- Fudbalski klub je prošle godine ulagao u stadion, kapije su obezbeđene, kamere, uložilii smo zbog UEFA. Posle 20 godina smo uložili u drenaže terena, u toalete svlačionica. Itekako smo uložili, i u blatušu, jer ona više nije blatuša kao što je nazvana. To su milionska ulaganja. Ne možemo odjednom da uložimo, ali radimo na tome, kao i na projektu novih reflektora.

Nastavilo se potom o prelaznom roku, tačnije o jednom igraču koji se svideo Gordanu Petriću i njegovim pomoćnicima.

- Trenutno jedan igrač, jedan se pojavio zanimljiv stručnom štabu. Biće i razgovora sa igračima koji bi u junu postali slobodni. Trenutno pričamo o jednom igraču koji će biti interesantan Partizanu. Sada su svi ma odmorima, ali od 5. januara će postati ozbiljnije. Ne odlučujemo samo mi, moramo i sa klubom da se dogovorimo. Kada trener traži igrača, on sigurno nije slobodan i košta ozbiljno, ali spremni smo da uložimo i da se borimo za Ligu šampiona.

Suma je svojevremeno oborio rekord kada je u pitanju dolazak igrača u Partizan. Ipak, iz kluba ističu da taj rekord sada ne može biti oboren.

- Ne može da padne rekord Sume, to je bez bonusa 1.700.000 i nije to taj igrač koji se spominje. Nismo u mogućnosti da obaramo rekorde, ali ako se pojavi takav igrač, morali bismo da pregovaramo o što dužem plaćanju na rate, kao što je bilo za Sadika.

Ono što je dobra stvar za crno-bele je to da su Rikardo Gomeš i Bibars Natho dobili državljanstva Srbije, pa se oni više ne vode kao stranci na utakmicama Superlige Srbije.

- Rikardo je dobio srpski pasoš, pa kao i Natho, nećemo imati problema sa strancima.

Za kraj je prokomentarisao odnos sa Sportskim društvom.

- Njihovo je pravo da kritikuju i hvale. Mi iz fudbalskog kluba imamo isti stav i on će ostati, a oni neka rade šta hoće i to je to. Oni opominju, ali mi ćemo imati Skupštinu u petak, biće koktel i mi funkcionišemo normalno. Slučaj na sudu će biti gotov krajem januara i kakva god da bude odluka mi ćemo je ispoštovati - zaključio je Vazura.

Podsetimo, Partizan će do 12. januara trenirati u svom sportskom centru, a onda sledi odlazak na završne pripreme u staru zimsku bazu, turski Belek. Tamo će Petrićevi puleni odigrati pet ili šest pripremnih utakmica, pre nego što se 28. januara vrate u Beograd.

Crno-beli prvu utakmicu u nastavku prvenstva igraju 4. februara protiv Napretka u Kruševcu, dok ih 16. februara očekuje prvi duel šesnaestine finala Lige konferencija protiv Šerifa.

BONUS VIDEO: Obraćanje čelnika Partizana i trenera Petrića pred početak zimskih priprema

Pogledajte više