NAJBOGATIJI KLUB SVETA LOVI "KAPITALCA": NJukasl aktivira "bombu" za napad na Ligu šampiona? (VIDEO)

Novosti online 28. 12. 2022. u 14:54

ENGLESKI Njukasl junajted spreman je da dovede kapitalno pojačanje za nastavak sezone iz "bajke".

Tanjug/AP

Naime, fudbaler Čelsija i italijanski reprezentativac Žoržinjo mogao bi karijeru da nastavi u ostrvskom klubu, prenosi britanski "San".

Ovaj 31-godišnjak, koji je čuven po svojoj tehnici izvođenja jedanaesteraca, ima ugovor sa londonskim klubom do kraja sezone, a već u januaru može da pregovara sa drugim timovima.

Britanski mediji takođe navode da menadžer Čelsija Grejam Poter planira da u londonski klub dovede Argentinca Enca Fernandeza, koji bi bio zamena za italijanskog reprezentativca. 

Čelnici tima sa "Sent Džejms parka" su navodno već stupili u kontakt sa menadžerima Žoržinja, koji želi da promeni sredinu. On je stigao u Čelsi pre četiri godine iz Napolija, i to za sumu od 57 miliona evra.

Za londonski klub odigrao je 208 utakmica i postigao je 29 golova uz devet asistencija. Transfermarkt tvrdi da Žoržinjo na fudbalskom tržištu vredi oko 35 miliona evra, što je za Njukasl, trenutno najbogatiji klub na svetu, prava sitnica.

"Svrake" su trenutno, predvođenje trenerskim magom Edijem Hauom, na drugom mestu na tabeli Premijer lige i sanjaju san o Ligi šampiona, a iskustvo i kvalitet Žoržinja mogli bi da budu presudni u toj borbi.  
 

Pogledajte više