NE, NE, NE... Piksi dobio katastrofalne vesti: Težak udarac za Srbiju posle Mundijala

Novosti online 28. 12. 2022. u 09:00

STEFAN Bajčetić, trenutno je u žiži interesovanja svetske fudbalske javnosti, nakon što je ovaj momak kome se prognozira blistava karijera postigao svoj prvenac u Premijer ligi, na gostovanju Aston vili. Odmah nakon njegovog pogotka na kultnom "Vila parku" počele su da kuljaju priče i nagađanja u vezi toga za koju će se reprezentacijua odlučiti ovaj momak, s obzirom da ima dvojno državljanstvo.

FOTO: M. Vukadinović

A, selektor Dragan Stojković Piksi, i cela nacija ovog jutra su dobili katastrofalne vesti. "Vunderkind" Liverpula odlučio je da na seniorskom nivou nastupa za nacionalnu selekciju Španije, koju je odabrao ispred Srbije, odakle vodi poreklo.

Ovo je težak udarac za reprezentaciju, Bajčetić je nova zvezda evropskog fudbala u najavi, ovaj 18-godišnjak sve više dobija šansu za igru u ekipi sa "Enfilda". Jirgenu Klopu se za ukazano poverenje zahvalio prvim golom u Premijer ligi protiv Aston Vile.

Foto: AP

Bajčetić je rođen u Španiji gde je njegov otac Srđan igrao jedan period karijere za Seltu Vigo. Majka mu je iz ove zemlje i Stefan je odlučio u budućnosti da nastupa za "crvenu furiju".

Iako je Fudbalski savez Srbije imao veliku želju da Bajčetić nosi dres ove zemlje u budućnosti, to se po svemu sudeći neće desiti. Španci tvrde da je Stefan već odabrao Španiju i da nikakve promene neće biti.

Mladi fudbaler je odigrao tri susreta za U18 selekciju. Dolazak novog selektora Luisa de la Fuentea značiće i verovatnu šansu za debi u seniorskom timu te je Bajčetić još lakše prelomio, ako je dileme ikad i bilo.

Foto: Privatna arhiva

Srbija će tako morati da se pomiri sa činjenicom da je izgubila velikog talenta, a ovo je drugi put da se jedan igrač odluči za Španiju ispred "orlova". Ranije je to isto učinio i Bojan Krkić, momak za koga se prognoziralo da će biti dostojni naslednik Lionela Mesija u Barseloni, međutim nikada nije prišao ni blizu visina koje je dosegao Argentinac.

Stefanov otac Srđan Bajčetić poznato je fudbalsko ime iz 90-ih godina prošlog veka i nekadašnji vezista imao je sasvim solidnu fudbalsku karijeru.

Počeo ju je u Vojvodini, a zatim je od 1994. do 1997. godine igrao za Seltu iz Viga uz pozajmicu u Crvenoj zvezdi.

Igrao je stariji Bajčetić potom u portugalskoj Bragi, tri sezone u Crvenoj zvezdi, da bi karijeru završio u Kini, gde je nastupao za Dalian i Hunan.

Trenutno je ovaj 51-godišnjak trener C tima Selte, tima u kojem je i njegov sin Stefan počeo karijeru.

Stefan je u ovom klubu prošao sve omladinske kategorije, ali je 2020. godine odlučio da prihvati ponudu Liverpula i čini se kako nije pogrešio.

Pogledajte više