ALEKS FERGUSON JE SANJAO O OVOME: Patris Evra otkrio poslednje želje škotskog strateg u Mančester junajtedu

Novosti online 24. 12. 2022. u 16:53

SLAVNI Mančester junajted od odlaska Ser Aleksa Fergusona sa klupe je samo senka onog moćnog kluba kakav je bio. Sada su otkrivene i dve poslednje želje škotskog stručnjaka pre odlaska sa "Old traforda". Da su se ostvarile možda bi i ova era posle popularnog Fergija krenula nekim drugim tokom.

Foto: AP/Jon Super

Nakon 27 godina provedenih na klupi engleskog velikana, Ser Aleks Ferguson je 2013. godine digao sidro, te otišao iz Mančester junajted u zasluženu trenersku penziju.

Od njegovog odlaska "crveni đavoli" nazaduju i ne uspevaju da ostvare ni približne uspehe i rezultate koje su beležili dok je škotski strateg bio tu.

Prošlo je više od devet godina otkako se Ferguson povukao, a sada su otkrivene dve njegove želje koje je imao pre povlačenja.

Naime, bivši fudbaler Mančester junajteda, Patris Evra, otkrio je to, kao i jedno neispunjeno obećanje Aleksa Fergusona.

Foto: EPA-EFE/Peter Powell

- Dve nedelje pre nego što je otišao u penziju, sećam se da mi je rekao da se nikada neće penzionisati i da će biti tu još deset godina. Rekao mi je i da će dovesti Kristijana Ronalda i Gareta Bejla, jer mu trebaju da ponovo osvoji Ligu šampiona - otkrio je Evra.

Foto: Profimedia

Tada je Kristjano Ronaldo bio član Real Madrida u koji je stigao upravo sa "Old traforda", dok je Garet Bejl žario i palio u Totenhamu, te nakon toga i on završio u Real Madridu.

Velšanin se kasnije dosta često povezivao sa Junajtedom, no nikada nije stigao u klub, a sada je u MLS-u.

FOTO: EPA

Sa druge strane, Ronaldo se vratio u leto 2021. godine, ali je njegova druga avantura na "Old trafordu" neslavno završena.

Pogledajte više