NIKO U BRAZILU NIJE OVO OČEKIVAO: Lionel Mesi dobija neviđenu počast u zemlji najvećeg rivala

Novosti online 21. 12. 2022. u 21:28

MINISTARSTVO sporta države Rio de Žaneiro uputilo je danas poziv argentinskom fudbaleru Lionelu Mesiju da dođe na stadion "Marakana" i tamo ostavi otisak stopala na stazi slavnih fudbalera.

FOTO: AP/Tanjug

Ovu informaciju preneo je Rojters, a potvrdio i novinar Roj Nemer, blizak reprezentaciji Argentine.

- Mesi je već pokazao svu svoju važnost na terenu i van njega. On je igrač koji godinama igra na najvišem fudbalskom nivou. Osvajanje Svetskog prvenstva samo predstavlja kulminaciju jedne divne i trijumfalne karijere. Jedina ispravna stvar je da mu Marakana da omaž. Na kraju, Mesi je ipak fudbalski genije, izjavio je sekretar u ministarstvu sporta države Rio de Žaneiro Adriao Santos.

Ako prihvati poziv Mesi će biti prvi Argentinac koji će ostaviti otisak stopala na stadionu "Marakana".

Brojke Lionela Mesija na Svetskom prvenstvu u Kataru 2022

Lionel Mesi je postigao sedam golova na Mundijalu u Kataru. Ujedno je bivši fudbaler Barselone bio strelac na svim mečevima, osim u duelu sa Poljskom.  Uspeo je da upiše i tri asistencije. Jedan je od trojice argentinskih fudbalera koji je proveo svaki minut na terenu.

Igrao je ukupno 690 minuta, a u tom periodu odigrao je 347 dodavanja, pet puta je protivniku oduzeo loptu, i uputio 32 udarca (jedan više od Kilijana Mbapea).

FOTO: AP/Tanjug

Odlučio gde nastavlja karijeru

Pominjala se ponuda Intera iz Majamija, kao i mogući povratak u Barselonu, ali je Lionel Mesi odlučio da ostane u ekipi PSŽ.

Kako javlja Fabricio Romano, "Mesi je postigao usmen dogovor sa upravom PSŽ-a da se dosadašnja saradnja produži".

Pogledajte više