TUŽNE VESTI IZ BRAZILA: Pele na palijativnoj nezi, lekari se trude da mu olakšaju poslednje trenutke života (FOTO)

Novosti online 03. 12. 2022. u 16:54

LEGENDA svetskog fudbala Pele nalazi se na kraju svog životnog puta, prenose brazilski mediji. Iako je prethodnih dana, nakon što je "kralj fudbala" primljen u bolnicu, njegova ćerka objavila da Pele nije u neposrednoj životnoj opasnosti, najnovije informacije iz Brazila govore da je legenda na palijativnoj nezi, pošto terapija više ne daje rezultate.

Arhiva Novosti

Pele se već dugo bori sa rakom deelog creva, a sada je hemioterapija jednostavno prestala da daje rezultate, piše tiražni list Folja de Sao Paolo, a prenosi Rojters.

Trenutno, Pele je samo na terapiji lekovima protiv bolova i na aparatima za disanje, pošto je usled pada imuniteta dobio tešku respiratornu infekciju.

FOTO: AP/Tanjug

Navijači Brazila su pre početka utakmice protiv Kameruna na Svetskom prvenstvu raširili zastavu sa likom Pelea i željama za brzo ozdravljenje, a ponajbolji mladi fudbaler sveta Kilijan Mbape objavio je na Instagramu poruku da se ljudi "mole za kralja"

Pele je svetsku slavu stekao igrajući za Santos i za reprezentaciju Brazila. Jedini je igrač koji je tri puta osvajao mundijal, a sa Santosom je dva puta bio klupski šampion sveta.

Karijeru je završio u Njujor kosmosu s kojim je bio šampion Severnoameričke lige.

Pogledajte više