ZVEZDA U 93. MINUTU DO POBEDE! Neverovatna završnica poslednjeg meča šampiona Srbije pred Mundijal (VIDEO)

A. I. 13. 11. 2022. u 15:26 >> 15:28

FUDBALERI Radnika iz Surdulice dočekali su u 19. kolu Mocart bet Superlige Srbije šampiona države, Crvenu zvezdu. Meč odigran na jugom Srbije obilovao je uzbuđenjima, a gosti su još jednom mučili u Surdulici. Aleksandar Katai je gostima doneo vođstvo u prvom delu, a Miloš Spasić je u drugom poluvremenu doneo izjednačenje, da bi drugim golom Katai postavio konačnih 2:1.

FOTO: FK Crvena zvezda

Teško gostovanje počelo je šansama Zvezde, Kingsi Kangva u trećem, i Irakli Azarovi minut ranije namučili su Nikolu Vujanca koji je dobro reagovao.

Stezala je Crvena zvezda obruč oko gola Radnika, i konačno je u 35. minutu, nakon nekoliko odličnih šansi Aleksandar Katai uspeo da zatrese mrežu rivala.

Vezista Zvezde iskoristio je grešku odbrane, našao se na pravom mestu i uspeo je da zatrese mrežu.

Odmah na startu drugog poluvremena Miloš Spasić je šokirao Zvezdu. Dobio je na svojoj polovini loptu, zalomio je Mijailovića i prošao po levoj strani, Milan Borjan bio je nemoćan - 1:1.  

FOTO: FK Crvena zvezda

Tekst potpisa

Usledilo je nekoliko dramatičnih minuta. Prvo je Borko Duronjić u 79. minutu imao dobru priliku, izašao je nakon dodavanja glavom pred Borjana, a ono što je bilo teže promašiti nego pogoditi, promašio je.

Već u sledećem minutu El Fardu Ben je izašao sam pred golmana Radnika, pokušao je da ga obiđe, previše je čekao i na kraju bio blokiran.

Nenad Minaković je u završnici nekome iz stručnog štaba Zvezde pokazao crveni karton.

U dva navrata Zvezda je dobila žute kartone zbog simulacije u šesnaestrcu domaćih, prvo Srnić, pa Mustafa.

Oboren je Milunović pred šesnaestercom domaćina, na šutu ga je faulirao Nemanja Subotić, a prekid je izveo Aleksandar Katai, fantastično je plasirao loptu iza leđa golmana Radnika.

RADNIK - CRVENA ZVEZDA 1:2

(Spasić 48  -Katai 35' Katai 92')

90 +2' Oboren je Milunović pred šesnaestercom. Faul je napravio Subotić. Katai je izveo prekid , a Vujanac je jo jednom bio na teškom ispitu. Majstorija Kataija.

90' Sedam minuta produžen je meč.

88' Pretio je Katai, a uspeli su da se odbrane domaći.

84' Sada je Mustafa pao u šesnaestercu, novi žuti karton zbog simuliranja.

83' Oprobao je sada Mijailović udarac, a Nikola Vujanac veoma dobar još jednom.

80' Imao je potom ben neverovatnu priliku. Izašao je sam pred golmana domaćina, pokušao da ga obiđe, na kraju mu se to obilo o glavu blokiran je njegov pokušaj na liniji.

79' Kakvu priliku je imao Borko Duronjić za vođstvo domaćina. Bogdanović je odlično skočio, proigrao saigrača, a nekadašnji fudbaler niškog Radničkog promašio je zicer.

FOTO: FK Crvena zvezda

74' Spasić je povukao novu kontru, pokušao da proigra Nemanju Subotića koji biva oboren u blizini kaznenog prostora. Nisu domaći iskoristili tu priliku.

71' Vujanac je pao nakon jednog kornera zvezde u šesnaestercu Radnika.

68' Minaković je Slavoljubu Srniću pokazao žuti karton zbog simuliranja u šesnaestercu domaćina, pao je ispred subotića koji ga nije ni dotakao.

66' Usledio je prekid zbog povrede jednog od domaćih igrača, a nakon toga Ben je šutirao iz slobodnog udarca - visoko preko gola.

FOTO: FK Crvena zvezda

54' Jovan Mijatović je volejem odigrao na dodavanje Azarova, a jedino što je Zvzeda dobila jeste korner.

52' Crvena zvezda odmah nakon primljenog gola krenula je sa opsadom gola Radnika iz Surdulice, za sada se domaćin dobro brani.

48' Spasić je promešao odbranu Crvene zvezde, uspeo je da savlada Milana Borjana za izjednačenje.

48' GOL ZVEZDA

46' Nastavljen je meč u Surdulici

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

47' Kangva je poslao upotrebljivu loptu do Mustafe, on je šutirao, a golman domaćih brani.

45' Dva minuta produženo je prvo poluvreme.

45' Rustemović je iskosa izveo prekid, pokazao je nešto ranije da može da namuči rivala, a i ovog puta je dobro to učinio. Poslao je loptu u šesnaesterac, na nesreću domaćih Sadik Abubakar bio je u ofsajdu, a i šutirao je preko gola.

FOTO: FK Crvena zvezda

43' Radnik je nakon primljenog gola pkušao da ubrza tempo na Zvezdinoj polovini, ali su se izabranici miloša Milojevića organizovano branili.

35' Aleksandar Katai došao je do lopte nakon reakcije Petrovića, a fudbaler Zvezde iskoristio je grešku i Crvenoj zvezdi doneo je vođstvo 1:0

35' GOL CRVENA ZVEZDA

27' Nova prilika za Zvezdu i Kataija, između dvojice protivničkih igrača uspeo je da bude najviši u skoku, tik kraj gola.

26' Još jednom snažno šutira Katai, a Nikola Vujanac odlično reaguje.

21' Dva vezana kornera za Surduličane. Rustemović jeodlično centrirao, prvi put Eraković, a drugi Rustemović šalje u korner. Biće i trećeg. Nakog trećeg velika šansa za Danoskog, pripretio je, morao je da šalje Borjan u korner.

19' Potpuno se Zvezda oslobodila pritiska, igra se "viktorije" pred golom domaćina.

15' Kangva je proigrao Kataija, Abubakar je izblokirao vezistu Zvezde iz izgledne prilike.

FOTO: FK Crvena zvezda

11' Kunić je pokušao da probije po desnoj strani i proigra Danoskog, dobro reaguje odbrana.

8' Stojanović je zalomio u šesnaestercu Zvezde, ali je Danoski, koji je primio odličan pas bio u ofsajdu.

2' Azarov je snažno šutirao, a golman Domaćih imao je lak posao da je preusmeri u korner. Pokušao je u nastavku napada glavom Milunović, a Vujanas još jednom bio je siguran.

1'  - Počela je utakmica u Surdulici, igra se po jako lošem terenu, a prvi napad imali su domaći igrači

UOČI MEČA

Radnik - Crvena zvezda

Stadion Radnika

Sudija: Nenad Minaković

RADNIK: Vujanac – Sadik, Oreščanin, Petrović, Rustemović – Stojanović, Marong – Spasić, Danoski, Duronjić – Kunić.

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Eraković, Dragović, Milunović, Azarov – Mijailović, Kangva – Mustafa, Ivanić, Katai – Mijatović.

Fudbaleri Crvene zvezde sa prve pozicije na tabeli dočekuju duel protiv Radnika iz Surdulice koji je na poslednjoj poziciji na tabeli Mocart bet Superlige Srbije. Prethodni duel, odigran na "Marakani" dobila je Crvena zvezda ubedljivo - rezultatom 6:0.

Zanimljivo je da je na prošlogodišnjem gostovanju u Surdulici Zvezda upisala poraz od 2:1.

Reč trenera Crvene zvezde - Miloš Milojević: Oprezno u Surdulicu

Trener Crveno-belih, Miloš Milojević poziva na oprez pred naredni meč.

- Maksimalno oprezno idemo u Surdulicu, jer znamo iz iskustva da je to nezgodno gostovanje. Igrači shvataju ozbiljnost i težinu meča i željni su revanša, jer smo prošle godine izgubili pet bodova od Radnika. Ne mislim da ulazimo opušteno u meč, već izuzetno motivisano da na pravi način završimo polusezonu. Raduje me što imamo 10 bodova više u odnosu na večitog rivala, ali ne licitiram prednost, već mi je bitno da u maju prvi prođemo kroz cilj. No, naravno da želimo da i posle meča u Surdulici zadržimo bodovnu razliku. Kanga neće igrati zbog kartona, a što se ostalih igrača tiče, imamo manjih problema oko bolesti. Međutim, nije to ništa novo, jer se s tim borimo već tri utakmice. Tu dolazi do uloge kolektiva, gde moramo da se zajedno izvučemo i da igrači koji rade i treniraju, iskoriste priliku kao recimo Pankov koji nije imao mnogo minuta do sad, pa i Gobeljić koji je malo igrao, malo nije. To je takođe ključno za ovu utakmicu, poručio je Milojević.

Reč trenera Radnika - Simo Krunić: Dolazi nam šampion države

Šef stručnog štaba domaćeg tima Simo Krunić očekuje težak meč protiv aktuelnog šampiona i lidera šampionata:

Naravno da nam predstoji teška utakmica, dolazi nam šampion države. Znamo koliko su jaki u odnosu na nas, ali mi ćemo učiniti sve da se za praznik fudbala u okrugu pokažemo u najboljem svetlu. Biće dosta publike i biće dobra atmosfera gde ćemo pokušati na naš način da se suprotstavimo Crvenoj zvezdi. Normalno je da su oni favoriti meča i da će biti izuzetno teško, ali mi ćemo pokušati da na naše načine nađemo put do nekog povoljnog rezultata. Zvezda neće dozvoliti sebi iznenađenja, maksimalno će shvatiti ovu utakmicu na kraju polusezone. Imaju bodovnu prednost od tih deset bodova u odnosu na drugoplasirani tim i sve će učiniti da je zadrže. Naše je ipak da pokušamo da im se na naš način suprotstavimo i bili bi zadovoljni našim dobrim izdanjem. Ne razmišljam o rezultatu, voleo bih samo da igramo jednu neizvesnu utakmicu. Ipak, u ovaj meč ulazimo sa dosta kadrovskih problema, dosta povreda i virusa, videćemo pre same utakmice ko će nam od igrača izaći na teren, rekao je Krunić.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI 

Pogledajte više