PARTIZAN JE FAVORIT: Bivši fudbaler crno-belih dobro poznaje Šerif - "Nemaju oni igru!"

M. BLAŽIĆ

09. 11. 2022. u 10:00

ŽREB plej-ofa Lige konferencija namenio je Partizanu "Zvezdinog dželata" iz prošlogodišnjih kvalifikacija za Ligu šampiona moldavski Šerif. Kada se ima u vidu šta je sve bilo u opticaju, jasno je da su crno-beli dobro prošli, a tu tezu u razgovoru za "Novosti" pojačava nekadašnji fudbaler kluba iz Humske Nemanja Miletić, a sada štoper kiparske Omonije.

FOTO: Profimedia

Pouzdani defanzivac je sa klubom iz Nikozije prošlog četvrtka gostovao u Kišinjevu, gde je Omonija poražena minimalnim rezultatom, što je njegov tim, uz poraz od istog rivala na domaćem terenu (0:3), ostavilo na poslednjem mestu.

- Prva utakmica nas je "ubila", imali smo mnogo novih igrača, sve golove smo primili iz grešaka. Generalno, mislim da smo bolja ekipa od njih, jer nemaju nikakvu igru, samo su fizički jaki na svim pozicijama. Sve im se zasniva na dugim loptama golmana ili štopera. Napred imaju tri tamnoputa igrača, to im je cela igra, nisu maltene vezali ni tri pasa. To je sve što sam video od njih u dve utakmice - počeo je Miletić priču o doskorašnjem moldavskom fudbalskom čudu, koje je sada očigledno daleko od zlatnih momenata.

Za Miletića ne postoji ni najmanja dilema, niti se ustezao kada je pomenuta prognoza predstojećeg dvomeča Šerifa i Partizana.

- Samo da se ne napravi neka greška, verujem da Partizan može da prođe dalje. Iskreno, moj bivši klub ima veći kvalitet. Dva zadnja vezna su im mašine na fizičkom planu. Špic im je kao Sadik, nepredvidljiv i brz, ali baš ništa od organizovane igre nema. Tako je bilo i u Moldaviji i kod nas na Kipru. Realno je Partizan favorit. Dajem im 60:40. Ako budu pravi, proći će ih. Kad se sve pogleda, mislim da je Partizan bolji.

USPOEMNA Miletić u duelu sa Ronaldom/FOTO: Profimedia

Ekipa koja je prošle jeseni ostvarila senzacionalan plasman u Ligu šampiona sada je "rasuta" po celoj Evropi, a dvojica standardnih prvotimaca su poput srpskog defanzivca na "rajskom ostrvu".

- Bruno je došao kod nas, a još jedan igrač je stigao na Kipar, znam da im je dosta igrača otišlo. Neverovatno mi je da nemaju belog igrača u ekipi, osim golmana. Mi smo jurili da pobedimo prošlog četvrtka, pa smo primili gol. Drugačije teško da bi uspeli da nas savladaju - zaključio je Miletić, uz napomenu da je odlaskom na Kipar napravio jedan od boljih poteza u karijeri.

Protiv Ronalda za istoriju

JEDAN od fudbalskih snova Nemanje Miletića ostvaren je u grupnoj fazi Lige konferencija, kada je u dva navrata odmerio snage sa legendarnim Kristijanom Ronaldom i Mančester junajtedom.

- Mogao sam da igram protiv njega za reprezentaciju svojevremeno, ali sam tada povredio zglob. Dosta stvari koje sam sanjao mi se ostvarilo, Partizan, reprezentacija, igranje protiv nekog, da kažemo, idola. Nije se naigrao protiv nas, ali imaju mnogo dobre igrače, pa nismo uspeli sve da ih zatvorimo. Tamo su imali inicijativu, nismo baš mogli da ih napadnemo. Minut nam je nedostajao za istoriju.

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pogledajte više