KRAH ATLETIKO MADRIDA: "Jorgandžije" završile evropsku odiseju, Leverkuzen od proleća u Ligi Evrope

Č. V. 01. 11. 2022. u 20:40

VELIKI krah doživeo je Atletiko Madrid. "Jordžanije" su okončale nadmetanje na ervopskoj sceni što se ove sezone tiče, pa im ostaje samo nadmetanje u Primeri i Kupu kralja.

FOTO: AP/Tanjug

Klub iz glavnog grada Španije je poražen od Porta sa 2:1 u poslednjem 6. kolu grupne faze Lige šampiona i završio je elitno takmičenje kao četvrtolasirani tim u grupi B sa pet bodova.

Isti broj bodova osvojio je i Bajer Leverkuzen, ali nemački klub je bolji u međusobnom učinku (2:0, 2:2), pa će od proleća igrati u Ligi Evrope.

Zanimljivo ovo je prvi put za Atletiko od sezone 2017/2018 da neće proći u nokaut fazu Lige šampiona. Tada su Madriđani bili treći i kasnije su osvojili Ligu Evrope savladavši Marsej u finalu.

NEVERICA Antoan Grizman/FOTO: AP/Tanjug

Što se utakmice na "Dragau" tiče domaćin je ispostavilo se sve rešio posle 24 minuta kada je na semaforu pisalo 2:0. Strelci za portugalski tim bili su Mehdi Taremi i Stefen Eustakio.

Nadu da Atletiko može da izbegne poraz doneo je Markano koji je u petom minutu nadoknade nakon centaršuta gostiju iz kornera glavom zatresao sopstvenu mrežu.

Drugi meč ove grupe između Leverkuzena i Briža odigran u Nemačkoj završen je bez pobednika, ali i bez golova.

Porto je kao prvoplasirani prošao u osminu finala sa 12 bodova, belgijski šampiona je drugi sa 11.

Liga šampiona, 6. kolo

Utorak

Grupa B

Bajer Leverkuzen - Briž 0:0
Porto - Atletiko Madrid 2:1 (2:0)

(Taremi 5, Eustakio 24 - Markano 90+5 ag)

 

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pogledajte više