STOP SRBIMA! Navijačima Zvezde zabranjena kupovina karata u Monte Karlu

Novosti online 28. 10. 2022. u 13:05

Fudbaleri Crvene zvezde će u šestom kolu gostovati Monaku i pokušati da izbore plasman u nokaut fazu Lige Evrope

FOTO: FK Crvena zvezda

Crveno-belima samo pobeda garantuje proleće u Evropi. A pred ključno gostovanje šampion Srbije se nalazi u velikom problemu.

Naime, prema UEFA pravilima Zvezdi pripada pet odsto kapaciteta, dakle 850 ulaznica za gostujuće navijače. Ipak, jasno je da stadion neće biti ispunjen, te da će pristalice srpskog šampiona imati priliku da dođu do karata. 

Problem predstavlja odluka Monaka da kupovina karata bude zabranjena ljudima sa srpskim pasošem. Ne žele u Kneževini da se Crvena zvezda oseća kao na domaćem terenu. Otuda je francuski klub rešio da postavi ograničenja kada je reč o ulaznicama koje se nalaze u slobodnoj prodaji. 

Jasno je da bi Zvezda uspela da proda verovatno i duplo veći "tiraž" od pomenutih 850 karata, ali je isto tako očigledno da će biti "snalaženja" u narednim danima.

Ulaznice može da kupi svaki državljanin Evropske unije. Dakle, navijači Zvezde iz dijaspore bi mogli da odigraju ključnu ulogu u borbi za evropsko proleće, budući da će imati mogućnost kupovine karata za sebe, ali i ljude iz Srbije bez stranog pasoša.

Crveno-beli će sigurno imati solidnu podršku, a tri boda za četu Miloša Milojevića bi predstavljala veliki uspeh i početak 2023. godine u Evropi.

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pogledajte više