"PROTIV PARTIZANA NE VAŽI FRAZA - NEMAMO ŠTA DA IZGUBIMO": Trener Javora sa velikim očekivanjima dolazi u Humsku

Novosti online 22. 10. 2022. u 18:19

UTAKMICA 16. kola MozzartBet superlige Srbije između Partizana i Javora igra se sutra u 19.00 u Humskoj. Uoči tog meča trener tima iz Ivanjica obratio se medijima.

Foto: A. Ilić

Trener Javora Mladen Dodić rekao je pred sutrašnje gostovanje u prestonici da su crno-beli favoriti na domaćem terenu, ali da se njegov tim neće predati i da će dati sve od sebe da ostane neporažen.

- Disciplina u defanzivi moraće da nas krasi i protiv Partizana, koji je u odličnoj formi i u Evropi i u domaćem prvenstvu. Došli su do svoje igre, malo golova su primili, ili iz prekida ili, kao protiv Nice, iz druge lopte u svom šesnaestercu. Teško primaju golove zato što igraju vrlo disciplinovano, orijentisani su defanzivno i teško im je dati gol. Partizan je uvek favorit, posebno u situaciji kada igra odlično. Očekuje nas teška utakmica i moramo na još viši nivo podići defazivu i pokušati da budemo opasni iz kontre i polukontre, jer, zbog svega što sam rekao, teško je protiv Partizana odigrati bez golova - izjavio je Dodić za zvanični sajt Javora.

On je dodao da pred ovaj meč ne važi floskula da njegov tim nema šta da izgubi.

- Idemo na meč u kojem ne važi fraza da nemamo šta da izgubimo, jer možemo da izgubimo utakmicu i daćemo sve da se to ne desi. Optimista u svakoj prilici vidi šansu, a ne samo probleme. Svesni smo snage protivnika, ali imamo želju da damo sve od sebe i ostanemo neporaženi - rekao je trener Javora.

Napadač tima iz Ivanjice Petar Gigić, koji je svojevremeno bio igrač Partizana smatra da se Javor namerio na najbolji tim u Superligi Srbije.

- Gostujemo, po mom mišljenju, najboljoj ekipi u ligi. Možemo da dobijemo više nego da izgubimo. Nije sramota izgubiti, ali ako svako da svoj maksimum, možemo se nadati nekom čudu i pozitivnom rezultatu, koji nam sada baš treba - poručio je Gigić.

Fudbaleri Javora na poslednjih 10 mečeva u domaćem šampionatu osvojili su samo dva boda i u duel sa Partizanom ulaze kao 14. tim prvenstva sa ukupno 12 bodova.

Sa druge strane, "parni valjak" je vezao sedam uzastopnih pobeda u Superligi i zauzima drugo mesto sa 33 boda, pet manje od prvoplasirane Crvene zvezde.

BONUS VIDEO - TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...
 

Pogledajte više