SKANDAL! Nemci se izvinjavaju: Zarađuju milione, a odbili da kupe maske od dva evra

Novosti online 22. 10. 2022. u 18:05

JUČE su fudbaleri Volgzurga putovali na gostovanje Leverkuzenu, a tokom njihovog puta desio se jedan zanimljiv događaj, koji je sada u centru nemačke sportske štampe.

Foto: S.BABOVIĆ

Naime, izveštač WDR-a preneo je da su pojedini igrači ismevali uporne zahteve da se pridržavaju obaveznih propusta o maskama za lice.

- Nekoliko igrača se ponašalo sa nepoštovanjem prema osoblju železnice nakon što su ih podsetili da njihovu obavezu da nose maske - naveo je Volfsburg.

Neimenovana službenica u vozu izjavila je da reakciju igrača smatra "nepoštovanjem".

Klub se u svom saopštenju izvinio zbog toga.

- U ime celog tima, Volfsburg se izvinjava zbog neprofesionalnog i neprimerenog ponašanja svojih igrača, a posebno osoblju nemačke nacionalne železničke kompanije - naveo je Volfsburg i dodao da se takvo ponašanje neće tolerisati.

- To se ne sme ponoviti - naveo je klub.

Klub je saopštio i da se trener ekipe Niko Kovač obratio igračima "u vezi njihovog nedoličnog ponašanja odmah po dolasku u hotel u petak", kao i da će incident biti detaljno ispitan po njihovom povratku iz Leverkuzena.

Propisi su takvi da je nošenje makse za sve u vozovima koji saobraćaju širom Nemačke obavezno, a ko nema masku kod sebe, može da je kupi u vagon restoranu za samo dva evra.

BONUS VIDEO - TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...
 

Pogledajte više