"IMAŠ "STOTKU" KOD MENE" Nezapamćeni skandal potresa srpski fudbal! Sukob sudije sa pomoćnikom

Novosti online 20. 10. 2022. u 17:57

NAKON dešavanja u Srpskoj ligi, tokom meča između Mihajlovca i Rađevca (1:0) podigla se velika prašina, a očekuje se i reakcija FS Regiona Zapadne Srbije.

FOTO: Novosti

U iščekivanju konačne odluke u javnost je dospeo iskaz pomoćnog sudije Željka Šolajića., koji je objavio "Sport klub".

Pomoćni sudija iz Ivanjice sedam godina radi u Srpskoj ligi, a nije mogao da se ne dotakne suđenja glavnog arbitra Nikole Petrovića uz tvrdnju o nepristojnim radnjama. 

U izveštaju je pomenut doručak u Mihajlovcu "uz insistiranje glavnog sudije Petrovića, i sastanak sa Zoranom Širokim", bivšim sudijom u Superligi u eri Slaviše Kokeze.

- U jednom trenutku prvog poluvremena, događa se školski primer situacije, gde igrač domaće ekipe kasni da odigra loptom i pri tome gazi u predelu skočnog zgloba gostujućeg igrača. Situacija se odvija između glavnog sudije i mene, na komunikaciji govorim glavnom sudiji: „Prekršaj, žuti!“, posle par trenutaka, ne dobijajući nikakav odgovor od njega, ponavljam: „Gaženje, žuti karton“. Na to glavni sudija odgovara: „Izvini, j*****, sad je kasno, već je izašla lopta u aut“. To mi je u trenutku bilo čudno, ali prihvatio sam je kao odluku po ovlašćenjima glavnog sudije, a ja sam svoj deo posla uradio, stoji u uvodu opisa dešavanja na utakmici u Mihajlovcu, iz ugla Željka Šolajića.

Sukob oko ofsajda

Pomenuo je i sukob sa glavnim sudijom oko ofsajda. Kulminiralo je sve rečima. "Ako ćeš ti da presuđuješ i ofsajde, onda ti ja ne trebam, izvoli ovu zastavicu, a ja idem kući.“

- U nadoknadi vremena, pred kraj utakmice, igrači gostujuće ekipe izvode udarac iz ugla, iz odbijene lopte postižu pogodak, koji sudija Petrović poništava. To bi bio pogodak za 1:1 i verovatno konačan rezultat utakmice… Pitao sam kolegu Petrovića da li je sigurno bio prekršaj, jer ga nisam uočio. Odgovorio mi je da jeste video prekršaj i da je zbog toga poništio pogodak gostiju, objasnio je Šolajić.

Nakon meča Ivaničanin je odbio večeru sa zvaničnim predstavnicima domaćeg sastava gde se ponovo sreo sa Zoranom Širokim.

- Pitao je da li sigurno idem kući zbog žene i malog deteta, što sam naveo kao razlog. Rekao sam da nisam, pozdravio se sa kolegama i posmatračem, seo u kola i otišao kući, bez potrebe da se pravdam bilo kome zbog svoje odluke.

IMAŠ "STOTKU" KOD MENE

Podjednako interesantno bilo je i posle utakmice. Posle propuštenog poziva, u večernjim satima, glavni sudija Nikola Petrović dan kasnije, bio je uporan da dobije pomoćnika.

- Javio sam se, a on mi se obratio rečima: „E, imaš „stotku“ kod mene od juče“. Ne ulazeći u to na kakvu „stotku“ misli, rekao sam mu: „Tu „stotku“ uzmi lepo i vrati onima koji su ti dali, ili je podeli među kolegama, meni je nebitno, ali je bitno da ti koji su ti dali, znaju da nisam hteo da je prihvatim“. Posle kratkog ubeđivanja, shvatio je da to ne želim i tu je naša komunikacija završena.

- Nisam hteo da reputaciju i karijeru, koju sam toliko godina gradio bez mrlje, upropasti neko ko nema čojstva i višeštva u sebi. S druge strane, nema garancija da je Petrović preneo tamo gde treba da novac nisam uzeo… Ozbiljan sam i porodičan čovek, živim fudbalsko suđenje u svakom smislu i zbog toga ne mogu prodati obraz ni za kakve pare, poručio je pomoćni sudija Šolajića.

BONUS VIDEO: PIKSI, VIDIMO SE, BRATE! Kad Dragan Stojković Piksi dođe na meč Radničkog iz Niša 

Pogledajte više