OVO MOGU SAMO SRBI: Piksi imao šta da vidi pred Katar, Vlahović ućutkao kritičare, a pričaće se i o Milinković-Saviću (VIDEO)/FOTO)

Aleksandar Ilić 15. 10. 2022. u 19:52

PRŠTALO je sve od fudbala u 10. kolu italijanske Serije A. Duel Torina i Juventusa koji je u potpunosti opravdao je očekivanja navijača. Slavio je gost 1:0, a jedini gol postigao je Dušan Vlahović.

FOTO: Tanjug/AP

Odličan duel odigran je na "Olimpijskom stadionu" u Torinu, a možemo slobodno da kažemo da su ga obeležili srpski fudbaleri. Dušan Vlahović uspeo je da zatrese mrežu u 75. minutu, bio bi rezultat još ubedljiviji da nije bilo Vanje Milinković-Savića, golman Torina je branio kao da je u njega ušao duh legendarnog Lava Jašina.

Selektor Dragan Stojković Piksi prisustvovao je meču jer su pored golmana Torina, u redovima "bikova" bili i Saša Lukić, kao i Nemanja Radonjić, dok su dres Juventusa u ime Srbije predstavljali Dušan Vlahović i Filip Kostić. Nema sumnje da je nakon današnjeg meča Piksi na slatkim mukama pred put u Katar na Svetsko prvenstvo 2022. godine.

FOTO: Tanjug/AP

Upravo je Dušan Vlahović imao odličnu priliku u 34. minutu, primio je odličan pas u dubini šesnaesterca Srbin, izašao sam pred golmana Torina, a Vanja je u tom duelu izašao kao pobednik.

U nastavku napada Manuel Lokateli je šutirao sa ivice šesnaesterca, a ponovo je  golman reprezentacije Srbije maestralno reagovao.

U drugom poluvremenu ista priča. Manuel Lokateli je sa ivice šesnaesterca volejem raspalio loptu pod prečku. Njegov pokušaj zaustavio je srpski čuvar mreže na golu Torina, lopta je išla tik pod prečku.

FOTO: Tanjug/AP

Odgovorio je Nikola Vlašić u 58. minutu iskosa je uspeo da pobegne svom čuvaru, i uputi šut ka golu Vojčeša Ščešnjija koji je odlično reagovao i sačuvao mrežu mirnom.

Vanja Milinković-Savić nastavio je sa sjajnim odbranama. Dobio je Dušan Vlahović odličnu loptu po desnoj strani, samo korner za goste.

FOTO: Tanjug/AP

Upravo je udarac iz ugla bio presudan za prvi gol na meču. Odlično je skočio Danilo nakon kornera, a Vlahović je na fantastičan način obradovao navijače crno-belih.

SVE NAJBOLjE POTEZE SA MEČA TORINO-JUVENTUS POGLEDAJTE OVDE

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO: Mitrovićevih 50 golova za Srbiju: kako pogađa „Mitro gol“?

 
Pogledajte više