NEMAC ODUŠEVLJEN "HRAMOM" PARTIZANA: "Ovaj stadion miriše na fudbal, to je tradicija"

Novosti online 12. 10. 2022. u 21:27

FUDBALERI Partizana sutra će od 18.45 časova na stadionu u Humskoj dočekati ekipu Kelna u okviru četvrtog kola grupne faze Lige konferencija.

Foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Trener fudbalera Kelna Štefen Baumgart izjavio je da nemački klub očekuje pobedu u Beogradu, i tom prilikom uputio zaista lepe reči o stadionu "parnog valjka".

- Sigurno je da će nam nedostajati naši navijači. Ovde bi ih bilo između pet i šest hiljada. Moramo da pobedimo u Beogradu, ako želimo napred. Uradićemo sve, ne samo da pobedimo, već da obezbedimo nokaut fazu. Ovo je stadion dostojan poštovanja, miriše na fudbal, to je tradicija, i duh starog fudbala. Očekujemo eksploziju na terenu sutra.

Keln je dosta rotirao startnu postavu u prvom meču protiv našeg predstavnika, a time je jasno pokazao ša su prioriteti kluba.

- Bundesliga nam je najvažnija, jer predstavlja sve ono zbog čega treniramo i radimo na dnevnom nivou. Union i Keln su dva vrlo različita kluba po pitanju pristupa. Union je tim koji je fokusiran na rad sa izgrađenim fudbalerima, dok se mi trudimo da razvijamo mlade igrače", rekao je trener Kelna na konferenciji za novinare u Beogradu, preneo je zvanični sajt nemačkog kluba.

FOTO: EPA

Fudbaler Kelna, iskusni Jonas Hektor tvrdi da njegovi saigrači imaju rešenje za fudbalere Partizana.

- Nemate priliku da igrate u Beogradu svaki dan. Ovo će da bude zaista veliko iskustvo za nas. Partizan je prošle nedelje ugrabio ceo plen. Rano su postigli gol, dobro se postavili i čekali prilike iz kontranapada. Nadam se da će se utakmica sutra malo više otvoriti, da će da bude više prostora. Imamo plan, pokušaćemo da ga sprovedemo u delo za 90 minuta i da pobedimo. Raspoloženje je dobro, nepromenjeno. Nije bitno da li smo pobedili utakmicu ili smo izgubili. Nema svrhe da se osećamo mizerno i jadno, jer smo izgubili prvu utakmicu. Sve je to fudbal - naveo je Hektor.

Partizan je prošlog četvrtka pobedio 1:0 u Nemačkoj, a Keln sutra od 18:45 gostuje na stadionu u Humskoj.

Partizan je prvi na tabeli sa pet bodova, dok je Keln treći sa četiri.

BONUS VIDEO: Gordan Petrić otkrio kako se kladi s drugarima i zašto ima besplatne ručkove

Pogledajte više