KRSTAJIĆ SE HVALIO BUGARIMA: Pod mojom komandom je formirano 80 odsto sadašnjeg tima Srbije

Tanjug 11. 10. 2022. u 12:00

Selektor fudbalske reprezentacije Bugarske Mladen Krstajić izjavio je da je pod njegovim vođstvom formirano 80 odsto reprezentacije Srbije, koja danas igra odličan fudbal pod vođstvom selektora Dragana Stojkovića Piksija.

FOTO: AP/Mindaugas Kulbis

Bugarska će biti rival Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

"Srećan sam što ću se kroz fudbal vratiti u Srbiju. Grupa je veoma atraktivna. Mađarska je lider, igraju dobar fudbal, ali Srbija je za mene favorit broj jedan. Crna Gora je uvek neugodna, Litvanija može da pomrsi račune. Mi u Bugarskoj formiramo mlad i ambiciozan tim i verujem da će momci dati maksimum. Ali zaista nije realno govoriti o tome više sada, utakmice su tek u martu", izjavio je Krstajić, a preneo bugarski Sportlajv.

"Mi gradimo tim koji će igrati narednih 10 godina. I opet kažem, Srbija je favorit broj jedan. Svi ostali će se boriti i niko neće želeti da izgubi od Srbije u grupi, jer ona igra dobar fudbal. Pod mojom komandom je formirano 80 odsto sastava sadašnje Srbije, kada smo počeli podmlađivanje", kazao je Krstajić.

Bugarska će 20. juna 2023. godine dočekati Srbiju, a 19. novembra naredne godine gostovati "orlovima".

U G grupi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, koje će se igrati u Nemačkoj, pored Srbije i Bugarske takmičiće se i Mađarska, Crna Gora i Litvanija.

BONUS VIDEO - TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

Pogledajte više