SRBIN ZADIVIO ITALIJU: Sergej Milinković Savić nastavio sa čarolijama, "žrtva" postao i Luka Jović (VIDEO)

Novosti online 10. 10. 2022. u 22:54

SERGEJ Milinković Savić nastavio je u klubu da radi ono što fantastično radi i kada obuče dres fudbalske reprezentacije Srbije.

Screenshot / TV Arena sport

Fudbaleri Lacija pobedili su u gostima ekipu Fiorentine sa 0:4 u 9. kolu italijanske Serije A, a "srpski okrašaj" (naspram njega je bio Luka Jović kao starter "viole", te Nikola Milenković kao rezerva) pripao je "SMS"-u.

I to ne samo po bodovima, već i po ličnom učinku.

Naime, nakon što je u 11. minutu Zakanji izvanredno izveo korner, a Većino glavom samo "prosledio" loptu u mrežu Fiorentine, četiri minuta docnije Milinković Savić je asistirao asistentu kod prvog gola.

Ugledao je tada srpski as sa desne strane napada kako se Zakanji sjajno kreće u napadu, pa dok se njegov kolega izvlačio iz ofsajd zamke, zbunivši maršutom čuvara, yputio mu je Sergej Milinković Savić savršeno dodavanje, koje je omogućilo lak pogodak za nedostižnih 0:2.

- Trenutak genijalnosti! - uzviknuo je komentator TV Arena sport posle ove asistencije reprezentativca Srbije, ali ta asistencija je bila maltene "ništa" naspram one u 91. minutu.

"SMS" nije bio akter kod narednog gola na meču (0:3 je doneo Luis Alberto u 86. minutu, na dodavanje Imobilea), ali jeste kod poslednjeg.

Igrao se prvi minut sudijske nadoknade vremena, kada je srpski as fantastično utrčao u kazneni prostor već nokautiranog rivala, a utrčao je rešen:

Sergej Milinković Savić je proigran, a onda maestralno, petom, odigrao iza sebe za Ćiru Imobilea, koji je postavio konačnih 0:4.

On je tako dodatno popravio svoju fantastičnu statistiku novim sjajnim nastupom:

U devet ovosezonskih nastupa na mečevima Serije A dao je tri gola i već ostvario sedam asistencija.

Statistika srpskih fudbalera

Na meču sa Fiorentinom Sergej Milinković Savić imao je 28 uspešnih dodavanja od 42 upućenih, tri su bila za obećavajuće napade, a dva za veliku šansu, koje su i pretvorene u pogotke. Od četiri dugačka dodavanja, tri je uputio tačno gde treba, od devet duela "na zemlji" tri je dobio, a nijedan od tri "vazdušna". Triput je fauliran, pet puta je prekinuo napad rivala, od toga jednom oduzeo loptu, a jednom je i blokirao šut "lacijala". 

Luka Jović, koji je takođe odigrao svih 90 minuta, šutirao je četiri puta, od toga jednom u metu. Loptu je dodirnuo samo 13 puta na meču, usled odlične odbrane koju su igrali Dodo, Lukas Martinez Kvarta, Igor Žulio i kapiten Lacija Kristijano Biragi, a od tri duela u kojima se našao, dobio je jedan. Dvaput je uhvaćen u ofsajdu.

BONUS VIDEO - TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

Pogledajte više