ZVEZDI AJAKSA I TRENAŽNI CENTAR: Posle Andrejke i Budimira, Požarevljani se odužuju i čuvenom Veliboru

D. NOVKOVIĆ

11. 10. 2022. u 09:00

ODBORNICI Skupštine grada bi tokom naredne sednice trebalo da usvoje predlog po kojem će nedavno formirani fudbalski trenažni centar u blizini požarevačkog hipodroma biti nazvan po legendarnom Veliboru Vasoviću (1939-2002), svojevremeno prvotimcu Partizana i Crvene zvezde, te kapitenu holandskog Ajaksa.

Foto GU u Požarevcu

- Nastojanja Požarevljana da neki reprezentativni sportski objekat ponese ime ove sportske legende, rođene i odrasle u njihovom gradu, traje već dve decenije. Uveren sam da će naš potez pozdraviti i mnogobrojni ljubitelji fudbala širom Starog kontinenta, jer je i Holandija, morala je da se pokloni našem Vasketu koji je dao nemerljiv doprinos njihovom osvajanju Kupa evropskih šampiona, ali je jednako plenio i ponašanjem van terena - izjavio je gradonačelnik Saša Pavlović.

A, pomenuti Trenažni centar u svom sastavu ima nedavno obnovljeni stadion koji je nekada pripadao FK MIP. U njegovu kompletnu obnovu su iz gradskog budžeta uložena 72 miliona dinara, a radovi će biti nastavljeni, jer je u planu produženje tribina i postavljanje osvetljenja. Već je započeto i uređenje okolnih igrališta, jer je planirano da čitav kompleks, u perspektivi, postane adresa za treninge mnogih klubova i više požarevačkih škola fudbala.

Foto GU u Požarevcu

Velibor Vasović je, inače, treća sportska legenda po kojoj je neki sportski objekat dobio ime. Prethodno je usvojen predlog da se novi atletski stadion, otvoren 23. septembra, nazove po Jovu Budimiru (1946-2019), treneru izuzetno uspešnih atletičara, članova AK Požarevac. U avgustu je, podsetimo, glavni gradski fudbalski stadion dobio ime "Dr Mihailo Andrejević Andrejka", doktoru medicine, solunskom ratniku, poligloti i dugogodišnjem članu FIFA koji je 1898. rođen u Požarevcu, a 1989. preminuo u Beogradu.

U ZONI I GRADSKI DEO "BAMBI PARKA"

SPORTSKU zonu u Požarevcu sada čini prostor na kojem su glavni fudbalski teren, Trenažni centar, Atletski stadion, Hipodrom, igrališta za male sportove i bazen. U planu je i izgradnja zatvorenog bazena, a nedaleko se nalazi i "Bambi park", pa lokalna samouprava namerava da na delu koji je njeno vlasništvo uredi nove sportsko-rekreativne sadržaje.


BONUS VIDEO: Predstavljamo stadione za SP 2022: Al-Tumama, nagrađeni projekat

Pogledajte više