KAKVA JE HOLAND GOL-MAŠINA! Posle devetog kola izjednačio učinak najboljeg strelca Sitija iz prošle sezone PL

Novosti online 08. 10. 2022. u 20:05

ERLING HOLAND nastavlja da teroriše golmane u Premijer ligi, a usput iz utakmice u utakmicu ruši rekorde.

FOTO: AP/Tanjug

Još jedna ubedljiva pobeda aktuelnog prvaka Premijer lige, došla je protiv nejakog Sautemptona (4:0), a kao i u prethodnim mečevima, imala je potpis sjajnog Norvežanina.

Ovog puta, Holand nije morao da bude inspirisan kao prošle nedelje kada je Mančester junajtedu isporučio tri gola i dve asistencije. Sada su mu saigrači omogućili da uz jedan pogodak dotuče "svece".

To mu je bio 15. gol od početka sezone u Premijer ligi, na tek devetoj utakmici!

Usporedbe radi, najbolji klupski strelac u Premijer ligi prošle, šampionske sezone, bio je Kevin de Brujne sa isto toliko, dakle 15 golova.

A protekla je tek prva četvrtina Premijer lige...

U svim takmičenjima prošle sezone, De Brujne je postigao 19 pogodaka, dok je nestvarni Norvežanin već prešao tu cifru, jer mu je gol protiv Sautemptona bio 20. u svim takmičenjima.

Prošle godine u ovoj kategoriji najbolji je bio Rijad Marez sa 24 gola, ali ne treba zaboraviti da je Alžirac igrao na četiri fronta i upisao ukupno 47 nastupa, dok se Holand još nije okušao u FA kupu i Liga kupu, a u PL i LŠ zabečežio je tek 12 nastupa.

Šta o ubojitom Norvežaninu misli jedan od najboljih defanzivaca svih vremena pročitajte OVDE.

U ostalim utakmicama subotnjeg programa Premijer lige Čelsi je bio ubedljiv protiv Vulverhemptona (3:0), a Njukasl protiv Brentforda (5:1), dok se Bornmut namučio protiv Lestera kome je malo nedostajalo da dođe bar do prvog boda na gostovanjima ove sezone jer je vodio 1:0 do 68. minuta, a onda primio dva gola za 180 sekundi.

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

Pogledajte više