MILINKOVIĆ-SAVIĆ VELIČANSTVENI: Od Sergeja samo jedan Srbin bolji, stao rame uz rame sa Stankovićem (FOTO)

Aleksandar Ilić 02. 10. 2022. u 16:25

SERGEJ Milinković-Savić još jednom je pokazao zbog čega je jedan od najboljih vezista današnjice.

FOTO: Tanjug/AP

Lacio je danas savladao Speciju 4:0, a dva puta se odlični Srbin upisao u strelce. Ne samo da je oduševio javnost, već je u pobedi svog tima uspeo da dodatno ispiše istoriju.

Na 239 utakmica u dresu Lacija Srbin je na terenu proveo 21.194 minuta, a upisao se u strelce 51 put sa današnja dva pogotka. Na taj način, Milinković-Savić popeo se na drugu poziciju večne liste najboljih strelaca kada su u pitanju srpski fudbaleri.

Ispred Sergeja je Dušan Vlahović koji je do sada postigao 55 pogotka, ali treba istaći i to da as Juventusa igra na poziciji klasičnog napadača, a iza  veziste Lacija sada je ostao Dejan Stanković sa istim brojem golova.

Adem Ljajić postigao je 48. a Stevan Jovetić, fudbaler Crne Gore sa srpskim državljanstvom postigao je 41, Siniša Mihajlović nalazi se na šestoj poziciji sa 38 pogodaka.

Zanimljivo je da od igrača u top 10 listi najboljih srpskih strelaca, samo trojica su još uvek aktivni u italijanskoj eliti, te je za očekivati da Dušan Vlahović i Sergej Milinković-Savić, kao i Marko Arnautović svoj učinak dodatno poprave.

Top 10 lista najboljih srpskih strelaca u Seriji A

1. Dušan Vlahović - 55

2. Sergej Milinković-Savić - 51
3. Dejan Stanković - 51
4. Adem Ljajić - 48
5. Stevan Jovetić - 41
6. Siniša Mihajlović - 38
7. Vladimir Jugović - 31
8. Aleksandar Kolarov - 23
9. Marko Arnautović - 20
10. Aleksandar Arangelović - 10

BONUS VIDEO: DIBALA GROZNICA: Spektakularan doček za novog fudbalera Rome

Pogledajte više