ARAPI ŽELE U EVROLIGU: Bodiroga odlučuje, održan sastanak u Beogradu? Fajnal for u Emiratima

Novosti online 01. 10. 2022. u 16:57

GRČKI mediji preneli su informaciju da bi u budućnosti u Evroligi mogli da igraju i timovi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Kako prenosi grčki portal "SDNA" Evroliga bi mogla da se uskoro otvori finansijerima iz Dubaija, ali ne samo to, već i timovima.

Elitno košarkaško takmičenje napustio je Đordi Bertomeu, a na njegovo mesto stigao je Dejan Bodiroga, očekuje se da Srbin donese brojne strukturalne promene u takmičenju.

Grčki portal navodi da bi u tom kontekstu Evroliga mogla da se proširi na područje UAE, odnosno da je neimenovani klub iz Dubaija izrazio želju da igra u Evroligi, te se navodno pregovara sa akcionarima da daju dozvolu za proširenje takmičenja.

Potencijalni investitor iz Emirata nema problem sa finansijama, a već je bio u Evropi, odnosno Beogradu na fajnal-foru Evrolige, a očekuje se da uskoro i klubovi akcionari otputuju u Dubai na sastanak gde bi pogledali i modernu ''Koka-kola arenu'' koja prima 17.000 gledalaca i gde je planirano da se igraju mečevi Evrolige u budućnosti.

Investitor je spreman da predloži da se tri godine u nizu fajnal-for održi u Duaiju u pomenutoj areni, a već ima zainteresovanih za taj projekat jer su šeici bili na sastancima u Rusiji, Nemačkoj i Turskoj.

BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA: Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021. godini

Pogledajte više