PAZARCIMA PRIJALA PAUZA: Novi Pazar ponovo pobeđuje, savladana Mladost

Č. V. 30. 09. 2022. u 19:06

NOVI Pazar se vratio na pobednički kolosek u Mocart Bet Superligi Srbije, pošto je u 13. kolu na svom terenu savladao lučansku Mladost sa 3:1.

FOTO: Sandić photo / FK Partizan

Očigledno je reprezentativna pauza prijala izabranicima Vladimira Gaćinovića koji su prekinuli niz od dva vezana poraza (Crvena zvezda i Kolubara).

Meč nije dobro počeo za domaće. Andrija Majdevac je u 10. minutu promašio penal. Ipak, isti igrač se iskupio za promašaj i mrežu rivala je zatresao u 21. minutu. Goste to vođstvo nije poljuljalo, pa su do izjednačenja stigli u 30. minutu preko Milana Bojovića koji je bio precizan sa bele tačke.

Iskusnom napadaču Lučanaca je ovo bio deveti prvenstveni gol i deli prvo mesto liste strelaca sa Mohamedom Badamosijem (Čukarički) i Nikolom Štulićem (Radnički Niš).

Do kraja prvog dela susreta golova nije bilo. Nastavk je doneo još više uzbuđenja, a kako se meč bližio kraju tako je Novi Pazar sve više pritiskao i nagrađen je za takav stil igre.

Vođstvo domaćinu doneo je Bojica Nikčević u 78. minutu, da bi tačku na utakmicu stavio je Nenad Gavrić pogotkom u 89. minutu.

Novi Pazar je sada na trećem mestu na tabeli sa 24 boda, dok je Mladost na 14. poziciji sa devet.

Superliga Srbije, 13. kolo

Petak

Novi Pazar - Mladost 3:1 (1:1)
(Majdevac 21, Nikčević 78, Gavrić 89 - Bojović 30 pen)

Subota

TSC - Radnik 15
Javor - Voždovac 17
Napredak - Kolubara 19

Nedelja

Spartak - Radnički 1923 15
Mladost GAT - C. zvezda 17
Partizan - Vojvodina 19

Ponedeljak

Čukarički - Radnički 16

 

BONUS VIDEO: Mitrovićevih 50 golova za Srbiju: kako pogađa „Mitro gol“?

Pogledajte više