ŠUŠKA SE ŠUŠKA: Lionel Mesi ponovo na mestu uspeha (VIDEO)

Novosti online 25. 09. 2022. u 14:03

FUDBALSKI klub Barselona pokušaće da na kraju sezone u katalonski klub vrati svoju ikonu, argentinskog reprezentativca Lionela Mesija, koji je sada član Pari Sen Žermena, prenosi španski list "Mundo Deportivo".

FOTO: AP

Mesi ima ugovor sa šampionom Francuske do juna naredne godine. On ima ponudu da produži ugovor sa pariskim klubom, ali se još nije izjasnio po tom pitanju, a šuška se i da nije zadovoljan statusom na "Parku prinčeva".

Španski mediji ističu da čelnici Barselone analiziraju da li je povratak Mesija finansijski izvodljiv zbog ograničenja plata i finansijskog "fer-pleja".

Trener Barselone Ćavi Ernandez ne bi imao ništa protiv da se Mesi vrati u ekipu sa "Nou Kampa", ali je pitanje da li bi se Argentinac uklopio u novu taktiku katalonskog kluba.

Foto: Tanjug/AP

"Mundo Deportivo" navodi da rukovodstvo Barselone razmatra različite mogućnosti saradnje sa argentinskim fudbalerom, a planiraju da za Mesija organizuju i svečanu ceremoniju na "Nou kampu". Barselona je spremna da Mesiju ponudi i mesto klupskog ambasadora.

Španski mediji podsećaju da je Argentinac poručio da će se o svim ponudama izjasniti po završetku Svetskog prvenstva u Kataru.

Mesi (35) je u Barselonu stigao 2000. godine, a za prvi tim katalonskog kluba odigrao je 778 utakmica i postigao je 672 gola. Sa Barselonom je osvojio 34 trofeja.

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

Pogledajte više