DERBI O KOJEM ĆE BRUJATI CELA EVROPA: Real pokazao Atletiku ko je gazda Madrida(FOTO/VIDEO)

A. I. 18. 09. 2022. u 22:56

FUDBALERI Real Madrida su u gradskom derbiju savladali Atletiko Madrid rezultatom 2:1 i na taj način vratili su se na prvo mesto.

FOTO: Tanjug/AP

Pun naboja, lepih akcija i nervoze - derbi Madrilenjo opravdao je očekivanja navijača i pokazao da ne traje uzalud 116 godina rivalstvo madridskih velikana. Za goste je još bitnije što su na "Metropolitano stadionu" slavili bez najboljeg igrača - Karima Benzeme.

Pribojavali su se "kraljevići" kako protiv "jorgandžija" bez Francuza, a ispada da može i to veoma lako.  Četa Karla Ančelotija je na samom startu meča pokazala da je na gostovanje došla po pobedu, a dramu smo videli tek u završnici kada je Atletiko ostao sa igračem manje nakon što je dete reala isključeno iz igre.

FOTO: Tanjug/AP

Prvu šansu na meču imao je Felipe, sa desetak metara je glavom loptu poslao malo iznad prečke. Isti igrač je nešto kasnije loše je reagovao kod gola Rodriga.

Aurelijen Čunameni je fantastično proigrao Brazilca iza leđa odbrane, a ispred gola Jana Oblaka loše je u skoku reagovao Felipe - 1:0 bilo je za "los blankose".

Rizikovao je Dijego Simeone i od starta stavio Antona Grizmana u tim. Uprkos klauzuli Barselone da ukoliko odigra 50 posto ili više vremena tokom dvogodišnje pozajmice, Madridski tim pozajmice mora da ga otkupi za 40 miliona funti.

FOTO: Tanjug/AP

Francuz mu se umalo u 25. minutu odužio golom. Odlično je šutirao, ali je uz dosta problema Tibo Kurtoa uspeo da odbrani svoj gol.

Samo 11 minuta kasnije Real je uspeo da uveća svoju prednost. Fino je Vinisijus Junior utrčao u šesnaesterac, šutirao je, pogodio je stativu. Odlično je akciju ispratio Federiko Valverde koji je na drugoj strani uspeo da utrči i iz drugog plana odbitak pošalje u gol.

Do poluvremena još jedna ozbiljna situacija viđena je u na "Metropolitanu". Janik Karasko je odlično šutirao nakon solo akcije, a Tibo Kurtoa vrhunski je sačuvao mrežu netaknutu protiv nekadašnje ekipe.

FOTO: Tanjug/AP

Karlo Ančeloti odlučio se u drugom poluvremenu iskoristi oružje Čola Simeonea protiv njega. Real je igrao strpljivo, nisu išli napred gostujući igrači. Čuvali su stečeni rezultat, a to im se u završnici meča obilo o glavu.

Dete Reala, Mario Ermoso je zatresao mrežu Reala nakon kornera u 83. minutu. Pogrešio je Tibo Kurtoa, Eder  Militao zakačio loptu, a fantastično je udarac iz ugla izveo Antoan Grizman.

Drama je usledila tek u 90. minutu, za nešto više od minuta igre Mario Ermoso koji je postigao gol za "jorgandžije" dobio je dva žuta kartona, na prvu ruku čini se da je Ermoso prestrogo isključen, ali nisu urodili plodom protesti domaćina. Ipak, nakon dosta uzbuđenja gosti nose pobedu 2:1.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO:  POBEDNIČKA PARADA "KRALjEVA": Fudbaleri Reala na ulicama Madrida proslavili 14. titulu prvaka Evrope

Pogledajte više