"ŠTA SAM JA TO LOŠE ČOVEKU URADIO?!" - "IMAM PRAVO, TRENER SAM!" Čupić i Sivić u fudbalskom klinču oko transfera u Radnički

Aleksandar Ilić 16. 09. 2022. u 20:21

FUDBALSKI klub Radnički iz Niša nedavno je promenio trenera, umesto Tomislava Sivića na klupu je seo Saša Mrkić, a potom i Nenad Lalatović.

Tanjug/AP/A. Ilić

Mučio je niški superligaš muku sa golmanima, a u javnosti se kao jedan od mogućih kandidata da zaduži dres niškog Superligaša pominjao Stefan Čupić, koji će ipak karijeru da nastavi u azerbejdžanskom Kapazu. Osvajač zlatne medalje sa državnim timom do 19 godina na prvenstvu Evrope 2013. bio je bez posla od rastanka sa Olimpijakosom iz Nikozije.

- Hteo sam da idem u Niš, ali odbio me je sada već bivši trener Tomislav Sivić, ne znam iz kog razloga. Mnogo loše je pričao o meni, stvarno mi nije jasno šta sam ja to loše čoveku uradio. Bili smo zajedno u reprezentaciji. Imao sam lep odnos sa svim ljudima iz Niša, sa Ivicom Tončevim i sa direktorom Acom Jovanovićem (Aleksandar Jovanović prim. aut.), dobio sam mnogo poruka, imao sam veliku želju da se vratim na „Čair“, ali je gospodin Sivić stopirao transfer. Voleo bih nekad da saznam iz kog razloga mi je to uradio, rekao je za "Sport klub" Čupić.

Tragom ovih tvrdnji "Novosti" su kontaktirale Tomislava Sivića kako bi se čula i druga strana priče.   

- To je deplasirano, da ja trebam nekome da objašnjavam svoje odluke kao trener. Nisam se bavio gospodinom dok sam bio u klubu. Nisam davao loše komentare o njemu, nisam o njemu izgovorio nijednu ružnu reč. Ljudima u klubu sam samo stavio do znanja da nije golman po mom ukusu, da mi je potreban čuvar mreže drugačijih kvaliteta na šta kao trener imam pravo. Ja sam klub napustio kada je u prelaznom roku ostalo još mesec dana. Da je klub mislio drugačije od mene mogao je Čupića da dovede u tom periodu, posebno što smo se tada zahvalili dvojici čuvara mreže koje je klub imao, odgovorio je Sivić na reči niškog golmana Stefana Čupića.

BONUS VIDEO: PIKSI, VIDIMO SE, BRATE! Kad Dragan Stojković Piksi dođe na meč Radničkog iz Niša

Pogledajte više