STARA DAMA NA KONOPCIMA! Alegri: "Ne, moja pozicija nije ugrožena, teški trenuci su deo ovog posla"

Z. Ć.

15. 09. 2022. u 19:59

KRIZA razjeda Juventus, start sezone je razočaravajući na oba fronta - uz loše partije u Seriji A, nadovezala su se čemerna izdanja u Ligi šampiona.

FOTO: Tanjug/AP

Nikada se "dami" do sada nije desilo da izgubi prve dve utakmice u grupnoj fazi elitnog takmičenja, ili da ostvari samo jednu pobedu u sedam vezanih utakmica. Poslednji poraz od Benfike (1:2) na "Alijanc stadionu" usred Torina, dobro je zaljuljao stolicu Masimilijanu Alegriju, ali je iskusni trener uveren da još neće pasti sa nje.

- Ne, moja pozicija nije ugrožena, teški trenuci su deo ovog posla - uverava Alegri.

- Ovakve stvari se dešavaju i dešavaće se opet, a mi moramo da se nosimo sa njima sa velikom odgovornošću. U nedelju imamo tešku utakmicu u Monci, pa ćemo nakon nje ponovo razmišljati o Ligi šampiona. Ništa nije izgubljeno, ne pada nam na pamet da odustajemo. Naravno, i dalje smo uvereni da ćemo se plasiratu u narednu rundu, iako ova dva poraza na startu nimalo nisu prijatna.

Brojne povrede su jedan o glavnih razloga što je ekipa bez ideje i kompasa. Igrači kao što su Pogba, Kijeza, Rabio, Aleks Sandro mnogo nedostaju.

- Nemam šta da zamerim ekipi i razumem poteškoće na psihološkom planu. Normalno je da su očekivanja velika, ali činjenica je da nam nedostaje dosta važnih igrača. Teško uspevamo da odmorimo igrače koji već imaju mnogo utakmica u nogama. Sada se u Ligi šampiona situacija zakomplikovala, ali moramo da radimo mirno i odgovorno - dodao je Alegri.

Srpski napadači Dušan Vlahović i Filip Kostić bili su starteri protiv Benfike i nisu uspeli nekim individualnim potezom da razbiju letargiju u koju je upala ekipa Juventusa. Kostić je upisao asistenciju protv Pari Sen Žermena u prvom kolu, dok se Vlahović još nije upisao u strelce na međunarodnoj sceni.

Od petorice naših igrača koji su u sredu uveče nastupali za svoje klubove u LŠ, Nemanja Gudelj i Marko Dmitrović su bili dobri u remiju Sevilje sa Kopenhagenom. Najbolji utisak ostavio je Strahinja Pavlović, a u Salcburgu su bili toliko oduševljeni partijom štopera "orlova" na "Stamfordu" sa Čelsijem da su ga na klupskom tviter-profilu "promovisali" u novog Nemanju Vidića. Pohvale će sigurno uzeti u obzir i selektor Piksi Stojković, koji je na Pavlovića računao i kada je bio rezerva u Monaku.

Pogledajte više