BAJERN KAZNIO PROMAŠAJE LEVANDOVSKOG: Bavarci odneli tri boda u derbiju Lige šampiona! Liverpul konačno pobedio, Briž priredio senzaciju

Novosti online 13. 09. 2022. u 23:09

OVE večeri odigrane su preostale utakmice drugog kola grupne faze Lige šampiona. Epitet derbija kola odneo je meč odigran na "Alijanc areni", gde je domaći Bajern dočekao slavnu Barselonu.

FOTO: EPA

Renoviranom timu iz Katalonije ovo je bio prvi veliki ispit ove sezone, i nisu razočarali, barem ne igrom. Parirali su izabranici Ćavija Ernandeza u svim statističkim parametrima, imali inicijativu, veći broj šuteva na gol protivnika i posed, a Robert Levandovski promašivao je šanse pred golom Manuela Noera. 

Poljski golgeter, i bivši član nemačkog šampiona samo u prvom poluvremenu propustio je tri kolosalne šanse.

A onda, kako to obično u fudbalu i biva usledila je kazna. Samo 7 minuta dekoncentracije Barse, Bajern je surovo kaznio. Prvo je u 50 minutu nakon savršenog centaršuta Kimiha, Ernandez doneo vođstvo Bavarcima. 

A onda je i Liroj Sane dupliroa prednost bundesligaša pravim slalomom, u kom je bivši igrač Mančester sitija demonstrirao sve, i brzinu i agilnost i dribling, a onda van balansa u padu prelepo bocnuo loptu i matirao golmana španskog tima za konačnih 2:0.

Minhenska publika položila je ispit, a kao nagradu od svojih fudbalera dobila je veliku pobedu. Robert Levandovski dočekan je aplauzima na zagrevanju, a Poljak je pognute glave napustio stadion na kojem je toliko godina gradio status velike zvezde svetskog fudbala.

Grupa „A“

LIVERPUL – AJAKS 2:1

(Salah 17, Matip 89 – Kudus 27)

Grupa „B“

LEVERKUZEN – ATLETIKO 2:0

(Andrih 84, Diabi 87)

PORTO –  KLUB BRIŽ 0:4

(Jutgla 15 pen, Sova 47, Skov Olsen 52, Nusa 89)

Grupa „C“

PLZENj – INTER 0:2

(Džeko 20, Damfriz 70)

BAJERN – BARSELONA 2:0

(Ernandez 51, Sane 54)

Grupa „D“

SPORTING – TOTENHEM 2:0

(Pauinjo 90, Artur Gomeš 90+3)

MARSEJ – AJNTRAHT 0:1

(Lindstrem 43)

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

Pogledajte više