PUTINOV LIK PROGONI UKRAJINSKE FUDBALERE I U TURSKOJ: Maštovite provokacije navijača Fenera dobile nastavak, evo šta su sada smislili (FOTO)

Novosti online 08. 09. 2022. u 18:35

RAT Rusije i Ukrajine odražava se i na svet sporta, o čemu svedoči i jedan primer iz Turske, a koji bi mogao da donese prilično neželjene posledice po "vinovnike incidenta".

FOTO: Tanjug/AP

Naime, sudbina se poigrala, pa je žreb opet spojio turski Fenerbahče i ukrajinski Dinamo Kijev, nedugo nakon što su se već susreli u eliminacionoj fazi Lige Evrope. Taj meč obeležile su potpuno lude scene u kojima su navijači giganta sa Bosfora skandirali ime Vladimira Putina, nakon što su primili gol u važnom dvomeču.

Usledila je drakonska kazna i munjevita reakcija UEFA, koja je osudila ovaj incident.

Sada, navijači Fenera misle da su našli način da zaobiđu kaznu, a da urade sličan gest, pa su umesto skandiranja odlučili da na lica stave maske sa likom Vladimira Putina, aktuelnog predsednika Rusije.

Podsetimo, ove provokacije tiču se sukoba između Ukrajine i Rusije, prema kom je navodno kriva isključiva zemlja Rusija, a ovo će biti ponovo prst u oko ratom zahvaćenoj zemlji, čiji će igrači na tribinama stadiona u Istanbulu biti primorani da gledaju verovatno najomraženije lice u njihovoj domovini.

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

Pogledajte više