NESTVARAN NASTUP CRNO-BELIH: Partizan odigrao evropski meč koji će se dugo pamtiti (VIDEO)

Č. V. 08. 09. 2022. u 16:50 >> 20:50

PARTIZAN je umalo bio režiser čudesnog preokreta. Crno-beli su u Češkoj remizirali protiv Slovackog 3:3 u prvoj utakmici Lige konferencija o kojoj će se dugo pričati.

FOTO: FK Partizan

Sjajan meč odigran je u mestu Uhersko Hradište. Bili su izabranici Gordana Petrića blizu pobede i to posle velikog preokreta, ali su poklekli u 84. minutu i imaju za čim da žale.

Ništa posle prvih 45 minuta nije slutilo da će Partizan odneti bod za Beograd, pošto ništa nije bilo na strani crno-belih. Dva brzo primljena gola, crveni karton, nijedan šut na gol rivala...

Loš početak prvog poluvremena uticao je na ishod susreta. Domaćinu je samo pet minuta bilo potrebno da dođe do prednosti i to preko levog beka Kalibiške. Isti igrač u 20. minutu duplirao vođstvo, ali tu agoniji gostiju nije bio kraj.

Samo dva minuta kasnije Kristijan Belić je grubo startovao na Reinberka, a sudija Hervi je pokazao direktan crveno karton vezisti crno-belih.

Koliko je tim Gordana Petrića bio inferioran najbolje se ogleda u tome da nije uputio nijedan šut ka golu Nguena u prvom delu susreta. Istina, bio je brojčano slabiji na terenu. Zanimljivo je i to da je Slovacko tek u finišu prvog poluvremena napravilo prvi prekršaj na utakmici.

A ono što se desilo u drugom poluvremenu zaista je bilo neverovatno. Čudesan preokret napravili su gosti, ali sreće nije bilo da se upiše trijumf. Najpre je usledio blickrig sjajnog Fusenija Dijabatea koji se igrao sa rivalima. Postigao je dva gola u razmaku od šest minuta. Iskoristio je Partizan dobru situaciju na terenu i preko Rikarda Gomeša uspeo da dođe do prednosti.

Delovalo je kao da su igrači Slovacka potcenili crno-bele u drugom delu susreta. Ipak, tim iz Češke je uspeo da dođe do remija i to u 84. minutu kada je Kozak posle gužve u kaznenom prostoru uspeo da zatrese mrežu gostiju i to tako što ga je lopta srećno pogodila i prevarila Aleksandra Popovića.

Partizan je mogao i do trijumfa, ali je udarac Rikarda Gomeša zaustavila prečka. Ostaje žal što crno-beli nisu takmičenje u Evropi počeli pobedom, no nastup u drugom poluvremenu može da raduje za nastavak.

Crno-beli za sedam dana u drugoj utakmici Lige konferencija dočekuju Nicu, dok Slovacko gostuje Kelnu.

 

Slovacko - Partizan 3:3 (2:0)

Stadion: "Miroslava Valenti". Gledalaca: oko 5.000. Sudija: Robert Harvi (Irska). Crveni karton: Belić (Partizan). Strelci: Kalabiška u 5. i 19, Kozak u 83. (Slovacko) - Dijabate u 47 i 53, Rikardo u 62. (Partizan).

Slovacko (4-4-2): Nguen - Reinberk (od 77. Doski), Hofman, Kadlec, Kalabiška - Petržela (od 87. Šašinka), Daniček (od 76. Kohut), Havlik, Holcer (od 67. Sinjavski) - Mihalik (od 67. Vešeta), Kozak.

Partizan (3-2-4-1): Popović - Marković, Saničanin, Vujačić - Urošević, Žiković (od 46. Andrade) - Traore, Natho (od 73. Filipović), Belić, Dijabate - Rikardo.

Drugo poluvreme: Slovacko - Partizan 3:3

90+7' - Kraj utakmice!

90' - Odlučeno je da se igra još četiri minuta.

86' - Velika prilika za Rikarda. Dijabate je prošao po levoj strani, odložio je za napadača sa Komorskih Ostrva čiji udarac je zaustavila prečka.

84' - Partizan je nesrećno primio gol. Promašio je loptu u kaznenom prostoru rivala jedan igrač Slovackog, iz drugog pokušaja je šutirao, a lopta je na putu ka golu zakačila Kozak i prevarila Popovića.

73' - Natho zbog povrede ne može da nastavi susret. Njega je zamenio Aleksandar Filipović.

71' - Nezgodno je bilo po Partizan. Reinberk je šutirao glavo, no lopta je otišla preko gola i završila na gornjem delu mreže.

69' - Pokušava Slovacko da zapreti, ali odlično Partizan stoji na terenu i nedozvoljava rivalu da ga ozbiljnije ugrozi.

62' - Veliki preokret Partizana. Neverovatno izdanje crno-belih u drugom poluvremenu. Rikardo Gomeš je nakon odbijene lopte uhvatio volej i to slabijom levom nogom i uspeo je da zatrese mrežu rivala.

60' - Libor Kozak je šutirao glavom, ali to je uradio loše i lopta je otišla visoko preko gola koji čuva Aleksandar Popović.

53' - Izjednačio je Partizan. Ponovo Dijabate. Primio je loptu na levoj strani i sjajno probio, potom je šutirao i uspeo da matira Nguena. Momak iz Malija igra odličan meč.

50' - Odbranu Partizana je promešao Holcer. Ušao je u kazneni prostor rivala, šutirao je levom nogom i bio zamalo neprecizan.

47' - Iz ničega Partizan smanjuje prednost rivala. Posle kornera lopta se odbila do Dijabatea koji je iz prve šutirao i uspeo je da savlada Nguena koji nije dobro reagovao u toj situaciji. Crno-beli su iz prvog šuta na gol uspeli da zatresu mrežu rivala.

46' - Gordan Petrić je napravio jednu promenu. Marka Živkovića je zamenio vezista Patrik Andrade.

Prvo poluvreme: Slovacko - Partizan 2:0

Loše je Partizan odigrao prvi deo meča. Crno-beli su rano primili prvi gol, a onda je ubrzo stigao i drugi. Da stvar za goste bude još gora Kristijan Belić je zaradio i direktan crveni karton u 22. minutu. Bilo kako bilo, izabranici Gordana Petrića su u teškoj situaciji u Češkoj.

45+2' - Kraj prvog poluvremena.

42' - Zanimljivo. Tek u 42. minutu igrači domaćeg tima napravili su prvi prekršaj na utakmici.

36' - Već peti korner je izveo Slovacko, ali sada nije bilo opasnosti po gol gostiju. Crno-beli teško uspevaju da prebace težište na polovinu rivala, to je i razumljivo s obzirom na to da imaju igrača manje u polju.

29' - Još jednu dobru priliku propustili su igrači domaćeg tima. Mihalik je iz blizine šutirao glavom, ali nije dobro zahvatio loptu i ona je otišla pored gola.

22' - U nokdaunu je Partizan. Kristijan Belić je grubo startovao na Reinberka, a sudija Hervi je vezisti crno-belih pokazao direktan crveni karton, pa Beograđani meč nastavljaju sa desetoricom.

FOTO: FK Partizan

20' - Slovacko je duplirao prednost. Domaći su izveli treći korner, posle kojeg je jedan igrač domaćih, a lopta se od stative odbila do Kalabiške koji je sproveo u praznu mrežu. Bio je to njegov drugi gol na meču.

17' - Postigao je tim Gordana Petrića gol, ali on je opravdano poništen pošto je Bibars Natho bio u ofsajdu.

16' - Partizan pokušava da igra, da kroz posed dođe do gola rivala, no rival dobro stoji za sada na terenu, pa nema pretnje po gol Ngujena.

11' - Još jedan opasan napad domaćeg tima. Ipak, u poslednji čas je potencijalnih 2:0 sprečio Marković koji je dobro blokirao udarac Holcera.

9' - Moglo je ovo da bude opasno po Slovacko. Natho je poslao oštru loptu po zemlji, Rikardo je krenuo ka njoj, ali je golman češkog kluba bio brži i pokupio ju je.

5' - Gubi Partizan! Dugo je trajao napad domaće ekipe, a Kalabiška je uneo loptu u sredinu i sjajnim udarcem levom nogom sa nekih 17 metara matirao Popovića.

2' - Prvi opasan napad na utakmici. Igrači Slovackog su probili po levoj strani, ail Marković je dobro reagovao u kaznenom prostoru Partizana i izbio je lpotu u korner.

1' - Počela je nova evropska sezona crno-belih iz Uherskog Hradišta u Češkoj.

Uoči meča:

Crno-beli su u odličnom raspoloženju došli u Češku, posle najubedljivije pobede ove sezone. Nema sumnje da je tim Gordana Petrića kvalitetniji, ali to treba da se pokaže na terenu.

Slovacko takođe može da se pohvali dobrim rezultatom za vikend. Na svom terenu je ostao neporažen protiv velikana Slavije iz Praga (1:1).

Partizan će na ovoj utakmici biti oslabljen. U Beogradu su ostali Kvinsi Menig, Aleksandar Lutovac i Andrija Pavlović. Ipak, crno-beli imaju dosta kvaliteta u sastavu da mogu sa pozitivnim rezultatom da se vrate u Beograd.

Podsetimo, u drugom meču ove grupe u Francuskoj Nica dočekuje Keln (18.45).

Sastavi:

Slovacko (4-4-2): Ngujen - Reinberk, Hofman, Kadlec, Kalabiška - Petržela, Daniček, Havlik, Holcer - Mihalik, Kozak.

Partizan (3-2-4-1): Popović - Marković, Saničanin, Vujačić - Urošević, Žiković - Traore, Natho, Belić, Dijabate - Rikardo.

BONUS VIDEO: Petrić: Momci su pokazali da nisu zaboravili da igraju fudbal

Pogledajte više