SLUČAJ GRIZMAN: Simeone se oglasio o Barseloninom problemu i poručio - "Pa zašto postoje treneri?"

Novosti online 03. 09. 2022. u 08:36

FRANCUSKI fudbaler Antoan Grizman drugu sezonu u nizu odigraće u dresu Atletiko Madrida kao pozajmljen igrač Barselone.

FOTO: EPA

Barsa ga je poslala na pozajmicu i za prošlu i za tekuću sezonu, a iduće leto Atletiko je dužan da ga otkupi za 40 miliona evra, ako ispuni određenu klauzulu u ugovoru vezanu za minutažu (minimalan prosek od 30 minuta po utakmici).

Šefovi Atletika su se predomislili ovog leta oko Grizmana i ne žele više da ga kupe. Nakon što je počeo sve ređe da igra, trener Dijego Simeone (52) na konferenciji za novinare komentarisao je tu temu.

- Morate naterati igrače da shvate da je 30 dobrih minuta važnije od 60 minuta odigranih loše. Svi žele da igraju što više, ali upravo zato i postoje treneri, da donesu najbolje odluke za svoju ekipu - rekao je trener Madriđana, a prenosi "90min".

U aktuelnoj sezoni La Lige Grizman je odigrao 29 minuta protiv Hetafea, još 29 protiv Viljareala i 27 protiv Valensije, a to su mediji u Španiji jasno označili kao problem Barselone, odnosno bežanje Atletika od trajnog otkupa Francuza. 

Početkom godine, Grizman je priznao da vreme provedeno u Katalonije nije proteklo baš najbolje, zbog čega je i želeo da se vrati u Madrid.

- Istina je da sam igrao jako dobro u Real Socijedadu, a potom i u Atletiko Madridu, rastao sam sportski, ali i lično, sa suprugom i decom. To vam pomaže da budete mnogo opušteniji i uživate u svakom trenutku. Onda sam prešao u Barselonu. Zbog određenih okolnosti stvari nisu bile tako dobre kako sam očekivao. Zato sam se želio vratiti, ponovno igrati za Chola Simeonea i za Atletiko. To sam najviše želeo. Istina je da sam srećan što sam ovde i voleo bih da mogu nastaviti da igram u ovom klubu. Nadam se da me Atletiko želi - izjavio je Francuz za "Transfermarkt" .

Pogledajte više