ZEZAJU SE NA RAČUN ĆALETA-CARA: Hrvat na žestokoj meti kritika navijača

Novosti online 02. 09. 2022. u 10:49

VELIKO zanimanje navijača fudbalskih klubova Marseja i Sautempotona i njihovu diskusiju na društvenim mrežama izazvao je sinoćnji transfer Dujeta Ćaleta-Cara (25) iz francuskog u engleski klub u transferu vrednom 10 miliona evra.

Foto: Printskrin Youtube/ 360edition

Štoper reprezentacije Hrvatske naredne sezone igraće za "Svece".

Činjenica da je to gotovo polovina iznosa koji su Francuzi pre četiri godine platili Salzburgu (19 miliona evra) za tada velikog talenta dokazuje ne samo da je Ćaleta-Car ušao u poslednju godinu ugovora, pa ga klub automatski ne može bogato prodati, nego i da mu je prilično pala vrednost zbog slabijih igara. 

Prošle godine je započeo veoma dobro pa mu je vrednost prema "Transfermarktu" bila skočila do 25 miliona, ali ubrzo je usledio veliki pad na aktuelnih 16. Tome su doprineli i veliki "kiksevi" Hrvata, kao onaj u polufinalu Lige konferencija protiv Fejnorda koji je klub koštao ispadanja.

Na kraju je Marsej po svaku cenu želeo da se reši fudbalera koji je pre četiri godine postao treći najskuplji igrač u istoriji ovog velikana. Međutim, navijači pomenutog kluba sudeći po njihovim objavama na "Tviteru" su srećni što je njihov klub dobio bilo kakav novac za štopera kojeg su okarekterisali kao "kiksera".
 


Tako se ispod Sautemptonovih objava o dovođenju Ćaleta-Cara zahvaljuju engleskom klubu što ih je rešio "našeg najgoreg odbrambenog igrača" navodeći njegove greške, od kojih se najčešće ističe spomenuta protiv Fejnorda, koja je Francuze koštala ispadanja.


BONUS VIDEO: Slavlje "grobara" posle gola Natha u derbiju

 
Pogledajte više