SAHRANJEN MILUTIN ŠOŠKIĆ: Veliki broj ljudi se oprostio od legende Partizana i jugoslovenskog fudbala (FOTO)

Novosti online 01. 09. 2022. u 16:55

MILUTIN Šoškić, legenda Partizana i jugoslovenskog fudbala, sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, u četvrtak, 1. septembra 2022.

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Milutin Šoškić je preminuo 27. avgusta u glavnom gradu Srbije u 85. godini. On se smatra najboljim golmanom Partizana svih vremena i jednim od najboljih u istoriji srpskog i jugoslovenskog fudbala. 

Komemoracijim, a potom i sahrani prisustvovali su mnogi ljudi, i oni iz javnog života, i oni kojima je Milutin Šoškić, prosto, bio blizak srcu.

Među prisutnima su bili i trener Partizana Gordan Petrić, Ivan Ćurković, Žarko Zečević, Ivica Kralj, Ljubiša Tumbaković, Miloš Vazura, Albert Nađ, Darko Tešović, kao i  Svetozar Mijailović, Stanislav Karasi, Dušan Savić, Dan Tana, Ivica Dačić,  Branko Ružić, Nikola Nikodojević i druge ličnosti.

Milutin Šoškić je bio član najuspešnije generacije crno-belih koja je igrala finale Kupa šampiona 1966. protiv slavnog Real Madrida, dok je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Rimu 1966. godine.

Učestvovao je i u osvajanju srebra na Evropskom prvenstvu (tadašnji Kup evropskih nacija) iste godine, mada nije branio u finalu, što mnogi i vide kao razlog poraza od Sovjetskog Saveza u finalu.

Pogledajte više