HRVATI U NEVERICI: Partizan od bonusa za anonimusa zaradio 11 miliona evra

Novosti online 01. 09. 2022. u 13:45

Jedan od najboljih poslova koji je uprava beogradskog Partizana obavila u poslednjih nekoliko godina je svakako dovođenje i dalji razvojni put Nigerijca Umara Sadika.

Foto: FK Partizan

A dobar glas daleko se čuje, pa tako ovih dana crno-beli dobijaju pohvale i od strane pojedinih hrvatskih medija.

Temom Sadik se pozabavio i tamošnji uticajni portal ''Indeks'' koji donosi tekst pod naslovom ''Partizan ima najbolju priču prelaznog roka. Bogatstvo od bonusa za anonimusa''.

Naime, Partizan je visokog Nigerijca doveo u leto 2019. godine, a iako su mnogi sumnjali u njegove mogućnosti i ismevali njegove ponekad nespretne reakcije u napadu, Savo Milošević je verovao u njega i kada se Sadik već pokazao kao pravo pojačanje, bivši trener crno-belih je jasno i glasno poručivao da će Nigerijac vredeti 20 miliona evra, što se ovih dana i potvrđuje Sadikovim transferom iz Almerije u Sosijedad, a Partizan će od tog transfera na ime bonusa inkasirati još dva miliona evra.

Umar Sadik Foto N. Paraušić

 

Ako se sabere 5,5 miliona koliko je Partizan dobio u startu prilikom Sadikovog transfera u Almeriju sa svim realizovanim bonusima u ove dve godine, klub iz Humske je od tog transfera zaradio ukupno 11 miliona evra.

BONUS VIDEO: Sjajno prvo poluvreme 168. večitog derbija: Najbolji potezi Partizana i Zvezde

Pogledajte više