"DEKI JE DOKTOR FUDBALA" Ovako je novi trener Crvene zvezde govorio o svom prethodniku (FOTO)

Novosti online 26. 08. 2022. u 17:19 >> 17:32

KUVALO je nekoliko dana posle eliminacije iz Lige šampiona, a danas je Dejan Stanković definitnivno prelomio i podneo ostavku na mesto šefa stručnog štaba srpskog šampiona. Rukovodstvo kluba iz Ljutice Bogdana nije dugo čekalo da izabere nalsednika, to je Stankovićev nekadašnji pomoćnik Miloš Miljević.

FOTO: M. Vukadinović

Prošle godine Milojević je predvodio ekipu Hamarbija u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Čukaričkog, kada je u revanšu njegov tim isprašio "brđane" sa pet golova.

Bilo je to u isto vreme kada je Zvezdu u kvalifikacijama za Ligu šampiona eliminisao Šerif, što je tadabilo ocenjeno kao veliko iznenađenje, ali je moldavski klub nastupima u elitnom takmičenju pokazao da mu je tmao i bilo mesto.

FOTO: M. Vukadinović

Milojević je tada dao zanimljiv komentar o svom nekadašnjem šefu Dejanu Stankoviću.

- Sad viču "Deki, Deki, Deki", pa Deki je doktor fudbala. Ja vam to kažem ne zato što je moj drug, da nije - ja bih ga zvao i rekao mu da nije. Bili su mu treneri najbolji ljudi na svetu. Ima taktiku u malom prstu. Nije to samo to, mi smo prepotentni u svemu, a onda kada treba nešto da uradimo, prebacujemo krivicu i odgovornost. Isto Čukarički, mislim da su na dobrom putu, da je ovo korak napred u pravom smeru, da imaju dobru strategiju, organizaciju stručnog štaba. I Zvezda isto - od pet godina, peti put će igrati Evropu, barem Konferenciju. To nije loše - govorio je tadašnji trener Hamarbija.

On će sada voditi Zvezdu u šestoj uzastopnoj evropskoj jeseni, a da li će uspeti da izbori i četvrto proleće u poslednjih špest godina zavisiće od učinka u "grupi smrti" koju su crveno-beli izvukli na današnjem žrebu Lige Evrope.

Pogledajte više