KLUB IZ LAŽNE DRŽAVE NESUĐENI PARTIZANOV RIVAL: Pravilo UEFA "pomerilo" Balkani iz grupe sa našim predstavnikom

Novosti online 26. 08. 2022. u 15:57

ŽREB za Ligu konferencija bio je nemilosrdan prema Partizanu koji je dobio "grupu smrti", a jedino iz četvrtog šešira crno-beli nisu dobili neku od ekipa iz Liga petice. A samo je UEFA svojim pravilom da se u istoj grupi ne mogu naći ekipe iz Srbije i iz lige takozvanog Kosova sprečila da se u grupi C pored Crno-belih, Kelna i Nice ne nađe i klub iz Suve Reke.

FOTO: Printskrin/UEFA

Naime, pošto je Partizan bio nosilac u grupi C, gde su još izvučeni i Keln i Nica, trebalo je po redosledu izvlačenja da im se pridruži ekipa Balkanija, ali je ona, po unapred određenoj šemi UEFA, prosleđena u grupu G, sa praškom Slavijom, rumunskim Klužom i turskim Sivasom.

Partizan je umesto Balkanija dobio novog protivnika, češkog predstavnika Slovačko.

Klub iz Suve Reke, koji svoje utakmice u Ligi konferencija igra na stadionu Fadil Vokri u Prištini, moraće da gostuje u Rumuniji, koja nije priznala takozvano Kosovo i u ČEškoj, čija vlada je protivno narodnoj volji to učinila. Balkani tako može da se nada dobrodošlici samo u Turskoj kada bude gostovao Sivasu.

Inače, prve reakcije na žreb Lige konferencija stigle su od sportskog sektora Partizana, a Ivica Kralj je iznenadio sve svojim komentarom protivnika crno-belih.

Pogledajte više