KONAČNO! Crvena zvezda pronašla desnog beka, stiže povratnik na "Marakanu"

Novosti online 26. 08. 2022. u 10:23

CRVENA zvezda muči muku sa bekovima. Milan Rodić nema alternativu na levoj strani, a Strahinja Eraković je prekomandovan sa štopera na desnog beka. Trener Dejan Stanković nema drugih rešenja, ali konačno tim glavoboljama je došao kraj.

FOTO: FK Crvena zvezda

Na meti šampiona Srbije je Marko Vešović, defanzivac azerbejdžanskog Karabaga. Sportski sektor crveno-belih tražio je naslednika Milana Gajića koji je otišao u CSKA iz Moskve.

Kako otkriva Maksbet sport, kontakti su već uspostavljeni. Crnogorski reprezentativac je ušao u poslednju godinu ugovora i mogao bi da dođe bez velikog obeštećenja. Bitna stavka je da igrač ima i srpski pasoš.

Prvi mandat u Zvezdi Vešović je imao još kao tinejdžer, kada je 2010. godine stigao na „Marakanu” kao jedan od najtalentovanijih krilnih igrača u Crnoj Gori i na Balkanu. Za tri i po sezone odigrao je 110 mečeva i zabeležio četiri gola i 11 asistencija.

Foto: N.Paraušić

 

Posle Zvezde je otišao u Torino, bio je na pozajmicama u Speciji i Rijeci, gde je igrao zaista odlično nekoliko sezona (117 mečeva, 12 golova, 15 asistencija). U januaru 2018. prešao je u Legiju, gde je nastavio da igra sa velikim uspehom (82 meča, 3 gola, 14 asistencija) i na krilu i na desnom beku.

Povreda ga je udaljila sa terena nekoliko meseci, a kad se vratio prešao je u Karabag 2021. godine. U Azerbejdžanu igra odlično na mestu desnog beka (47 mečeva, 3 gola, 5 asistencija) i taj kontinuitet na toj poziciji, uz njegovu brzinu i ofanzivne karakteristike, naveo je sportski sektor Crvene zvezde da pokuša da ga dovede kao pojačanje za nastavak sezone.

BONUS VIDEO: Novak Đoković i Željko Obradović zajedno bodrili reprezentaciju protiv Grčke

Pogledajte više